EKONOMİ Haber Girişi : 20 Nisan 2011 11:57

Alanyada Peygamber Efendimizin Merhameti Anlatıldı

Alanyada Peygamber Efendimizin Merhameti Anlatıldı

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hz. Muhammed’in doğumunun 1440. ncı yılı anısına Müftülüğümüz organizesi ile düzenlenen “ Hz. Muhammed ve Merhamet Eğitimi ” konulu konferansı Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi DÖNDÜREN verdi.

 

16 Nisan 2011 Cumartesi günü saat 20.00’de Alanya Belediye Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen programa sivil toplum örgütü temsilcileri, yerel basın temsilcileri, bazı daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Program Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Merkez Tepe Mahallesi Camii İmam-Hatibi Fatih BAŞKUT’un okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Açış konuşmasını İlçe Müftüsü Ahmet Hamdi BAŞPINAR yaptı. BAŞPINAR yaptığı konuşmasında , " Diyanet işleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı 1989 yılından beri bu haftayı Kutlu Doğum Haftası olarak kutlamaktadır. Kutlanmakta olan hafta münasebetiyle İlçe Müftülüğü olarak değişik faaliyetler düzenlediklerini söyleyerek, Kutlu Doğum Haftasına gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

 

Kur’an Kursu Öğrencisinin okuduğu şiir ve Kutlu Doğum Haftası slâyt gösterisinin ardından, Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi DÖNDÜREN konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelerek konferansını vermeye başladı. Konuşmasında Peygamberimizin güzel ahlakından örnekler verdi. Bu seneki Kutlu Doğum Haftasının ana temasının Hz. Peygamber ve Merhamet olduğunun altını çizen DÖNDÜREN Peygamberimizin hayatından merhamet eğitimi ile ilgili örnekler verdi. Merhametin bir acıma olarak anlaşılmaması gerektiğini belirten DÖNDÜREN, Hz. Peygamberdeki merhametin bir sevgi, insanlara değer verme olarak anlaşılabileceğini belirtti. Konferansın sonuna doğru hocamız katılan davetlilerin sorularını cevapladı.

 

Konferans sonrası davetlilere sütlaç ikram edildi. Ardından hediye kitap ve gül dağıtımı yapıldı.