EKONOMİ Haber Girişi : 20 Nisan 2011 11:47

Giresun da Muhteşem Kutlu Doğum Etkinliği

Giresun da Muhteşem Kutlu Doğum Etkinliği

2011 Yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında 17.04.2011 Pazar günü 19 Eylül Kapalı Spor Salonunda Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Prof. Dr. H. Kamil YILMAZ’ın konuşmacı olarak katıldığı “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konulu Konferans düzenlendi. Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Prof. Dr. H. Kamil YILMAZ’ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit’in de katıldığı konferansa MHP Giresun Milletvekili Murat Özgan, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, İl Özel İdare Başkanı Osman Öden Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu,  Daire Müdürleri,  İlçe Müftüleri, din görevlileri, Giresu’da faaliyet gösteren oniki sivil toplum kuruluşu ve  beş bine yakın vatandaşımız katıldı.

Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de kutlama mesajı göndererek katılımcıları tebrik etti. Programda Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Van Y.Y. Ünv. Öğretim Üyesi Dr. Adem Saraç, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit birer konuşma yaptı. Ayrıca İstanbul Fatih Camii İmam-Hatibi Osman Şahin ve Mecidiyeköy Merkez Camii İmam-Hatibi Ali  derman katılımcılara doyumsuz bir Kur’an ziyafeti verdiler.

İlimiz Merkez Hacı Miktat Camii İmam-Hatibi Ali Süral’in sunumuyla gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Necati Akkuş yaptığı konuşmada  “Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. H.Kamil YILMAZ ve Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit’in seksen bir  vilayet içerisinden Giresun’u tercih edip bu gece bizi şereflendirmeleri bizim için ayrıca bir onurdur. Giresun Müftülüğü ve Giresun’lular adına Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Müftü Akkuş sözlerine şöyle devam etti; “Cahiliye döneminin bütün hastalık ve problemleriyle kuşatılmış olan yirmi birinci asır insanının yuvarlanmakta olduğu dipsiz, karanlık uçurumlardan kurtaracak olan yerkürenin doğudan batıya güneyden kuzeye küfrün zulmün vahşetin sapıklığın rezaletin zilletin ve felaketin bataklığında inlediği böyle bir dönemde insanlık onur ve haysiyetinin yol haritasını belirleyecek işaret levhalarını koyacak elindeki sönmeyen meşalesiyle tamamen nurlandırıp yeniden  aydınlatacak bir öndere bir klavuza ihtiyaç var.”

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise yaptığı selamlama konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bu akşam farklı bir akşam, farklılığı her yönüyle belli olan bir akşam Yağmurlu bir günün akşamında Giresunlular bu salona akın etti. Gönlümle Allah aşkı peygamber sevgisi olan hep buraya gelmeye çalıştı. Ne mutlu size ve ne mutlu bize bu günleri gösterenlere.  Bu vuslat gecesinde onun ışığında onun iklimini teneffüs etmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Hz. Peygamberi sadece anmak yetmez, anlamak ta gerekir.”

Vali Dursun Ali Şahin konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz’a şilt takdim etti.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit’te konferansta kısa bir selamlama konuşması yaparak “Bizleri bu salonda  toplayan bir sevgi, bir muhabbet var. Bu sevginin bu muhabbetin ülkemizin hemen her köşesinde çoğu defa yaşıyoruz. Etnik Kökeni, siyasal anlayışı, meşrebi, toplumsal hayattaki statüsü her ne olursa olsun bizleri bir araya toplayan Peygamber sevgisidir Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimizin sevgisidir” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. H. Kamil YILMAZ “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konulu konferansında;“Bu yılki merhamet eğitimi ve Hz. Peygamber (S.A.V.) başlığını taşıyan konumuz gerçekten üzerinde çokça düşünülen bir konu, ve hedefleri yüksek olan bir konudur. Çünkü Hz. Peygamber ve merhamet bir arada her zaman konuşulan bir hadise.  Ama onun Merhamet Eğitimi başlığıyla önümüze ve gündemimize konulması  ayrı bir anlam ifade ediyor.  Çünkü merhamet dilimizde bu gün çokça kullandığımız ama biraz da maalesef yıprattığımız bir kelime. Ama oysa insanoğlu varoluşunu, yaradılışını ve meydana gelişini o merhamete borçludur. Rahman olanın, Rahim olan Allah’ın ana rahminde meydana getirdiği ceninin teşekkülündeki merhamet olmasa hayat olmaz. Ana rahmi bile rahim kelimesi  Rahaman’la aynı kökten ve insan merhameti önce ana rahminde tadıyor. Sonra anne kucağında tadıyor, sonra baba ocağında tadıyor “ dedi.

 İstanbul Fatih Camii İmam-hatibi Osman Şahin’in Kur’an Ziyafetinin ardından konferans sona erdi.