EKONOMİ Haber Girişi : 28 Nisan 2010 01:45

Ağrı'nın Hamur İlçesinde Kutlu Doğum Etkinlikleri

Ağrı'nın Hamur İlçesinde Kutlu Doğum Etkinlikleri
Ağrı'nın Hamur İlçesinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri dahilinde Ağrı Müftü Yardımcısı Orhan Tosun tarafından Kur-an ve Hz. Peygamber konulu konferans verildi.
 
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) miladi 1439’uncu kutlu doğum yıl dönümü münasebetiyle Hamur Lisesi toplantı salonunda düzenlenen konferansa Belediye Başkanı İsmet Aslan, Ağrı İl Müftü yardımcısı Orhan Tosun, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanılan programda Esenören Köyü Camii İmam-Hatibi Zahir SARU tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.
 
Konferans öncesi Açılış konuşması yapan İlçe Müftü vekili Muhammed Sadık Kılıç İçimizde kin,nefret ,düşmanlık duyguları varsa ailemizde huzursuzluk, geçimsizlik varsa toplumumuzda ayrılık, gayrlık, ahlaksızlık, haksızlık varsa kendimiz için sevip ve istediğimiz şeyleri başkaları için istemiyorsak demek ki bizler tam manasıyla Muhammed ümmeti olmamışız onu tam manasıyla tanıyamamışız, anlayamamışız demektir. Kılıç, Peygamberimizi öğrenmek, anlamak, onun gibi yaşamak dini bir görevdir. Çünkü Rabbimiz "Şüphe yok ki sizin için Allah Resulünde en güzel örnekler vardır. buyurmaktadır” dedi.
“ Kur’an ve Hz. Peygamber" konulu konferansa başlayan Ağrı İl Müftü Yardımcısı Orhan Tosun, Kur’an’ı okumanın daha ziyade onu manasını kavrayarak anlayarak okumanın önemini vurguladı. İnsanlığın yaşam tarzlarını Kur’an'ın emirleri ve Hz. Peygamber’in hadisleri doğrultusunda düzenlemeleri gerektiğini örneklerle tamamladı.
 
Konferans sonunda Belediye Başkanı İsmet Aslan tarafından Ağrı Müftü Yardımcısı Orhan Tosun'a günün anısına bir plaket verildi. Hafta içerisinde Lise ve ilköğretim okulları arasında İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi. Konferans sonunda "Kutlu Doğum Aşı" adı altında okul bahçesinde katılanlara pilav kavurma ve ayran ikram edildi