EKONOMİ Haber Girişi : 28 Nisan 2010 01:31

Beşikdüzü Oğuz Beldesi Kuran Kursundan Kermes

Beşikdüzü Oğuz Beldesi Kuran Kursundan Kermes

Trabzon Beşikdüzü İlçe Müftülüğü’ne Bağlı Oğuz Beldesi Kur’an Kursunun düzenlediği kermesin açılışı 27.04.2010 Salı günü saat 10 da yapıldı.

 
Açılışa, Oğuz Beldesi Belediye Başkanı Şakir Yenigün, Beşikdüzü Belediye Başkan Vekili Ahmet Gözaçan, İl Genel Meclisi üyesi Harun Demirci, İlçe Müftülüğü’ne vekâlet eden Şalpazarı İlçe Müftüsü Ali Fuat Baycan, Din Görevlileri, basın mensupları ve bay-bayan vatandaşlar katıldılar.
 
Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan İlçe Müftü vekili Ali Fuat Baycan, kermesten elde edilecek gelirin Kur'an Kursunun kendi eğitim, öğretimi ve fiziksel olarak iyileştirilmesi için kullanılacağını söyledi. Müftü Baycan ayrıca: “Bütün vatandaşlarımızı açılmış olan bu kermesten alış veriş yaparak hayırlı hizmetlere destek olmaya davet ediyorum." dedi.

 
Daha sonra, Oğuz Beldesi Belediye Başkanı Şakir Yenigün, Beşikdüzü Belediye Başkan Vekili Ahmet Gözaçan, İl Genel Meclisi üyesi Harun Demirci ve İlçe Müftü vekili Ali Fuat Baycan açılış kordelasını birlikte kestiler.
 

Fatih Mahallesi Osman Dilek Caddesi üzerinde (Topaloğlu Kırtasiyenin Yanı) açılışı yapılan kermeste; el işleri, örgüler, giyecek, pasta, börek, dolma, gözleme ve hediyelik eşyalar satışa sunuldu.

İlçe Müftülüğü’ne bağlı Oğuz Beldesi Kur’an Kursu öğreticisi Fatma Şahin düzenledikleri kermesle ilgili olarak şunları söyledi: “İlçe Müftülüğümüzün öncülüğünde, kursumuza devam eden ve etmeyen belde bayanlarıyla başlattığımız çalışmalarımız sonucunda, el emeği, göz nuru el işlemelerimizi ve yöresel yemeklerimizi burada vatandaşlarımızın beğenisine açtık. Arkadaşlarımız büyük emek sarf ettiler. Gece gündüz yoğun bir çalışmanın sonucunda kermesimizi açmış olduk İnşaallah hayırlı olur. Herkesi kermesimize bekliyor, hayırlı hizmetlere vesile olmalarını tavsiye ediyoruz” dedi. Vatandaşların daha ilk günde kermese büyük ilgi gösterdiklerini belirten Kurs Öğreticisi Fatma Şahin, hizmette emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kermes Hafta sonuna kadar açık kalacak.

 

Haber: Mithat GÜDÜ