EKONOMİ Haber Girişi : 29 Eylül 2010 01:07

Adana'da Bayanlara Özel Hac Semineri

Adana'da Bayanlara Özel Hac Semineri

2010 Yılı Diyanet Organizasyonuyla Kutsal beldelere Hac görevi için gidecek olan Hacı adaylarına yönelik Adana İl Müftülüğü tarafından seminer düzenlendi.

Seminerde idari konularında Hac ve Umre Müdürü Hasan Kök bilgi verirken,Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nden Dr. Seval Urun, Adana İl Müftülüğü Bayan Vaizi Dr. Ayşe Gültekin de bayanlara özel detaylı bilgi verildi.

Kur’an-ı Kerim ile başlayan programda Adana il müftülüğünde görevli Ahmet Tok demirin hazırladığı Mekke-Medine'deki ziyaret yerleri, Hac Menasiki konuları bayanlara sunum yaptı.

Daha Sonra  Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nden Dr. Seval Urun, sağlıkla ilgili konularda sunum yaptı;”Hiç alışmamış olduğumuz çok farklı bir mekan ve iklimde,  Dünyanın her tarafından gelen müslüman kardeşlerimizle çok kalabalık ortamlarda bir arada bulunacağız.

İbadetin gereği olarak her zamankinden daha fazla gayret sarfetmemiz , daha çok yorulmamız gerekebilecek.

Zorlu ibadeti başarıyla tamamlayabilmek için sağlınızın çok iyi olması gerekmektedir. Zaten birçok hastalığınız da var ise, bu daha da önem kazanmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen Hac Sağlık Ekibimiz, Kutsal mekânlarda sizlere Sağlık Hizmeti verecektir. Fakat olağan dışı şartlar nedeniyle, bu hizmet ideal olamayacak, kısıtlı kalabilecek ve ülkemizdeki standartlara ulaşamayabilecektir.

Ayrıca bu hizmetler tedaviye yöneliktir. Hedefi “önce hasta olmamak “ olan Koruyucu Hekimlik kısmı ise, burada anlatacaklarımız ile bizzat sizin tarafınızdan sağlanacaktır.

Bu görevi yeterince yapabilmemiz, sizin burada anlatacağımız tedbirleri almanız ve  kurallara  uymanız halinde mümkün olabilecektir.  Aksi halde hiç arzu edilmeyen risklerle karşı karşıya kalabileceksiniz. Bu nedenle lütfen, tamamen sizin sağlığınızı korumaya yönelik olarak hazırlanan  ve  şimdi anlatılacak olan bu bilgileri dikkatle  dinleyiniz ve titizlikle uygulayınız.

Hac, ne ölmek için, ne de mucizevi bir şekilde kendiliğinden iyileşmek için, gidilen bir yer değildir

Hac da genellikle acil ve en sık gereken ilaçlar bulunmakta olup, sizin kullandığınız ilaçların aynısı çoğunlukla olmayabilecektir. Bu nedenle: Sürekli olarak kullandığınız ilaçlarınızı dönüşünüze kadar yetecek miktarlarda yanınıza alınız.

Ayrıca 2-3 Ekim(Cumartesi Pazar)günleri saat 9:30 da aşıların yapılacağını hatırlattı.

Seminer Kur’an-ı  Kerim okunuşu, ilahilerle, Salâvat ve telbiylerle daha da renklendi. Bayanlara özel hac semineri hacı adayları tarafından büyük beğeni topladı.