EKONOMİ Haber Girişi : 19 Haziran 2010 11:25

Adana Yaz Kursları Öncesi Din Görevlilerine Seminer

Adana  Yaz Kursları Öncesi Din Görevlilerine Seminer

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ülke genelinde 21 Haziran 20 Ağustos 2010 tarihleri arasında 3 kur olarak düzenlenecek olan Yaz Kur’an Kursları için Adana İl Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlilerine eğitim verildi. Din Görevlilerimizin dikkatle ve ilgiyle takip ettikleri seminerlerin yaz kurslarında okuyacak öğrencilerimize daha iyi nasıl ulaşılması hususunda bilgi verildi.

21 Haziran'dan itibaren, ilköğretimin 5'inci sınıfını tamamlayan öğrenciler için kanuni temsilcilerinin talebine bağlı olarak, Kur'an-ı Kerim'i ve mealini öğrenebilmeleri ve dini bilgilerini geliştirebilmeleri amacıyla  9 hafta süreli düzenlenecek olan ve  3 kur halinde yapılacak olan yaz Kur'an kurslarında; Kur’an-ı Kerim, İtikat, İbadet, Siyer ve Ahlak dersleri yapılacak. Haftada 5 gün, günde 3 saat olarak yapılacak derslerin sonunda, kurlarını başarı ile bitiren öğrencilere Katılım Belgesi verilecek.
Diğer ilçelerde yapılan seminer gibi Yüreğir İlçe Müftülüğü de Seyhan Kültür Merkezinde, bu yıl açılacak Yaz Kuran Kursları konusunda İlçede görev yapan Merkez ve Köy Kur’an Kursu Öğreticileri, vaizler ve İmam Hatiplerin katıldığı Seminerin ilk gününde İl Müftüsü İsmail Canbolat, İlçe Kaymakamı Abdullah Dölek konuk olarak Yaz Kuran Kursları ve dini konularda katılımcılara konuşmalar yaptılar.

 
Seminerin açılışını yapan Yüreğir İlçe Müftüsü Lütfi Eker "Her yıl düzenli olarak yapılan yaz kurslarımızın daha verimli  şekilde olması için, kısa zaman içerisine bir çok şeyi sığdırmamız gerekli, dar zaman içinde elimizde var olan eğitim adına bütün materyalleri kullanmalıyız ki camilere ve Kur’an Kurslarına gelen yavrularımıza dinimizi öğretelim, dini bilgileri vere bilelim. Yaptığımız çalışma hem birbirimizin tecrübelerinden faydalanmak hem de yeni bilgileri sizlere aktarmaktır. İnşallah yaz kurslarımızda sevgili yavrularımıza Allah kelamını en güzel şekilde öğretenlerden oluruz" diyerek tüm görevlilere başarılar diledi. 
         
İl Müftüsü İsmail Canbolat ise ; Din görevlilerimizi kurs öncesi seminere alıyoruz. Çocuklarımıza, kitapların en yücesi Kur'an-ı Kerim'i öğretip, prensipleriy­le yetiştirmek hepimize Yüce Allah'ın hoşnutlu­ğunu kazandıracak, dünya ve ahirette büyük ikramların kapılarını açacaktır. Kur'an terbiyesi ile büyümüş evlatların anne ve babaları, cen­nette herkesi imrendirecek, anne ve babalarının taçlarla taltif edilmelerine vesile olacaklardır.” dedi. Ve konuşmasına şöyle devam etti.
 “Kıymetli meslektaşlarım, Görevinizin her aşamasında olduğu gibi geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesi noktasında da üzerinize düşeni en güzel şekilde yerine getireceğinize olan inancım tamdır. Bu görev, samimiyet, fedakârlık ve ciddiyetle yerine getirilecek kutsal bir görevdir. Yavrularımızın geleceğe hazırlanmasında toplumsal barışa, milli birlik ve bütünlüğümüze çok önemli bir katkıda bulunmuş olacaksınız.
Bütün bu duygu ve düşüncelerle Yaz Kur’an kurslarımıza katılan öğrencilerimizi, bu hizmeti fedakârca yerine getiren görevlilerimizi ve bu hizmetin her kademesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu kurs döneminin başarılı ve verimli bir şekilde neticelenmesi temennisiyle hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”dedi

Din görevlileri; Prof.Dr. Nevzat Tarhan’ın 11-19 Yaş Arası Çocuk ve Ergenlere Yönelik Din Eğitiminin Psiko-Sosyal Tahlili (Söyleşi)seyredildi. Din Görevlileri bu seminerlerin çok faydalı ve verimli olduğunu söylediler. Ayrıca Din görevlilerinin yaz kursları ile ilgili istekleri dinlendi.