EKONOMİ Haber Girişi : 19 Haziran 2010 11:00

Ünye Müftülüğü'nden bilgi bankası

Ünye Müftülüğü'nden bilgi bankası
Ünye merkez Büyük Cami altında Ünye Müftülüğü organizesiyle yaptırılan kütüphanenin resmi açılışı Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetim Daire Başkanı Kemal Uludağ`ın da katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılışa Ünye Kaymakamı Dr. Osman Günaydın, Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetim Daire Başkanı Kemal Uludağ, İl Genel Meclis Üyelerinden İl Daimi Encümeni Fahri Şahin, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Müftüsü Mustafa Bilgiç, Halk Eğitim Müdürü Celal Acar ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi konuşma yapan Ünye Müftüsü Mustafa Bilgiç, `Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Bardakoğlu`nun, artık devrin her şeyin camilerdeki kürsülerden, hocalardan öğrenme devrinin olmadığını, camilerde küçük kitaplıkların oluşturulması suretiyle cemaatin aynı zamanda bu kitaplardan da faydalanması gerektiğini kaydetmesi üzerine müftülüğümüz Büyük Cami`nin altındaki çay ocağını kütüphaneye dönüştürme kararı almıştık.` dedi.

Açılacak kütüphanede verilen hizmetin çok önemli bir hizmet olacağını ifade eden Bilgiç,` Buraya bu kadar kitabı nasıl toparladınız diye sordu Kaymakamımız. Burada görevli olarak bulunan arkadaşlarımız kitaplarla kendini bütünleştirdi. Onların dışında basınımız çok ilgi gösterdi sağ olsunlar, her seferinde koşup geldiler, kamuoyuna buranın varlığını duyurdular.` diyerek katkı verenlere teşekkür etti. Bilgiç, `Kitap olmadan da bilgi olmaz. Bu nedenle kitaplar bizler için çok önemli. Adını sayamadığım burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.` şeklinde konuştu.

Bilgiçten sonra Ankara`dan gelen Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetim Daire Başkanı Kemal Uludağ`da düşüncelerini dile getirdi. Uludağ: `Bugün çok yoğun bir gün geçirdik. Ama olsun hareketten bereket doğar demişler. Müftü Beyi ve ekibi Ünye`de böyle bir hizmeti hayata geçirdikleri için kutluyorum. Burası Ünye`nin gençleri için, vatandaşlar için çok önemli bir yer buranın arı kovanı gibi çalışması gerekir.` dedi. Müftülük kütüphanesinde toplam 467 üye olduğu ve bu üyelerin en az 5 kitap okuduğu bununda iki ay içinde yaklaşık 2000 bin kitap okunduğu ifade edildi.