EKONOMİ Haber Girişi : 21 Ocak 2011 01:17

Adana da Umre Kayıtları Başladı

Adana da Umre Kayıtları Başladı

Adana’da Umre’ye gitmek isteyenler için kayıtların başladığı bildirildi.

Umrenin hacdan farklı olarak daha geniş bir zaman diliminde yapılan bir ibadet olduğunu hatırlatan Canbolat, her geçen yıl umre talebinin arttığına işaret etti.Canbolat, "Dolayısıyla maddi ve manevi hayatını gözden geçirmek açısından, imkânı olanların umreyi tercih etmeleri önemli bir fırsat. Bu manevi iklimi yaşamak ve mukaddes mekânları ziyaret etmek amacıyla umre ziyaretine ayrılan zaman dilimi çok iyi değerlendirilmeli." dedi.

Kutsal yolculuğa niyet eden vatandaşların birlikte gitmek istedikleri yakınlarıyla il müftülüğüne veya cami görevlilerine müracaat etmelerini isteyen Canbolat, fiyatların ise geçen senekiyle aynı olduğunu sözlerine ekledi.633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluş ve görevleri hakkındaki kanun ve yeniden düzenlenen  01/07/2010 tarihli ve 6002  sayılı kanunun 13.maddesine  göre  Başkanlığımızca   Hac ve Umre organizasyonları düzenlenmektedir.

UMRE TURLARI VE DÖNEMLERİ

UMRE TURLARI  

A-BAHAR DÖNEMİ

 B-YAZ DÖNEMİ

C- RAMAZAN DÖNEMİ olmak üzere üç dönemde düzenlenmektedir. Bahar ve yaz dönemlerinin programı belli olup, ramazan dönemi programı bilahare açıklanacaktır.

 UMRE TİPLERİ: Umre Tip’lerini şu şekilde sıralayabiliriz:

 1) OTEL -1.  TİP-A         : Lüks 7 günlük

 2) OTEL - l.  TİP-B       : Lüks 7 günlük

 3) OTEL - 2.  TİP           : 10 günlük

 4) OTEL - 3. TİP            : 14 günlük

 5) NORMAL TİP           : 20 günlük

 6) EKONOMİK TİP      : Kısa süreli-14 günlük  (Mekke'de Servis’li)

 7) EKONOMİK TİP       : Uzun süreli-26 günlük  (Mekke'de Servis’li)

 UMRE KAYITLARI 

Diyanet İşleri Başkanlığı 2011 yılı Umre kayıtları 19 Ocak 2011 Çarşamba günü başladı.  itibariyle İl ve İlçe Müftülüklerimiz tarafından yapılacaktır.  İlk tur umre çıkışları takriben 19-28  Şubat 2011 tarihleri arasında  gerçekleşecektir.

Bu sene umre kayıt ücretlerine  Otel fiyatlarındaki artış sebebiyle çok cüz’i bir ilave yapılmıştır. Umre fiyatları tip’lerine göre 790 EURO (1.641 TL) ile 1.485 EURO (3.085 TL) arasında değişmektedir. Başkanlığımız bu hizmeti dini esaslara uygun ve ülkemizin onuruna yakışır bir tarzda yerine getirmeye özen göstermektedir. Ayrıca; ibadetlerine daha fazla zaman ayırmaları için her tip'teki Umrecilere sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verilecektir.

Umre fiyatlarına; Umrecinin bulunduğu il’den, hareket edeceği il’in havaalanına kadar ki otobüs-uçak bileti, kalınacak otel, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği, Mekke ve Medine'deki ziyaret yerleri vb. hizmetler dahildir. (Ziyaret yerleri Umre broşüründe tanıtılmaktadır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1-Kayıt formu (Müftülüklerden temin edilir.)

2-Nüfus cüzdanı fotokopisi,

3-Banka dekontu

4-Pasaport (Bir yıl süreli)

5-Fotoğraf (3 adet)

6-Aşı kartı (İl Sağlık Müdürlüğünden temin edilir.)

2010 yılında İl Müftülüğümüzce 150 'si çocuk olmak üzere toplam 2150 kişi umreye gönderilmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı 2011 yılı Umre organizasyonu ile ilgili olarak İl ve İlçe Müftülüklerimizden ayrıntılı bilgi alınabilir.Bütün Umrecilerimize hayırlı yolculuklar diler, Umrelerinin makbul olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.

Müracaatlar İl ve ilçe Müftülüklerine yapılacaktır" denildi.