GÜNCEL Haber Girişi : 21 Ocak 2011 00:40

Fahrettin Pasa Camii Yardım Bekliyor

Fahrettin Pasa Camii Yardım Bekliyor

Adana 'ın Ceyhan ilçesinde bulunan 1500 kişi kapasiteli " Fahrettin Paşa " inşaatının tamamlanması için hayırseverlerin yardımını bekliyorCeyhan Namık Kemal Mahallesi Afetevlerin yapılan cami ismini, Osmanlı döneminde Medine’nin Komutanı olan Fahrettin Paşa’dan aldı.

 

Ceyhan Müftüsü Halil Şekerci, yapılacak olan Fahrettin Paşa Camii’nin her şeyi ile bir ilk olacağını Osmanlı mimarisi tarzında yapılan, “Camimiz bodrum katı, zemin kat ve minber katı olmak üzere üç kattan oluşacak. Bodrum katında Kuran Kursu, zemin kat ise bayanlara ayrılacak. Ve isteyen bayanlarımız burada Cuma ve bayram namazlarını kılabilecekler. Mimari yönüyle çok güzel bir cami, 1135 metrekarelik alanın 450 metrekaresinin inşaat alanı olacaktır. Projede Cami iki katlı 13 kubbeden ve  çift minarelidir eğer caminin iki katını da tamamlayabilirsek inşallah cemaat kapasitesi 1500 kişilik olacak iki minare oluşacağını kaydeden Şekerci Bulundukları çevrede caminin bulunmadığını dile getirdi  "Çevremizde camii yok ve burada bulunan insanların da maddi durumları iyi değil biz müftülük olarak camii bu hale getirmek için elimizden geleni yaptık fakat bu noktadan sonra hayırseverlerin yardımını bekleyeceğiz çünkü toplumumuz hayırsever bir toplumdur ve camii gibi yerlere de elinden gelen yardımı esirgemez sonuçta yapılan hayrın karşılığını ahirette kat kat alacaklardır." dedi

 

Ayrıca Mimari Yapısıyla Örnek Olacak Tarzda İnşa Edilen Müftülük Hizmet binası ve Yatılı Kur'an Kursu Binasının inşaatının da kaba inşaatı bitmek üzeredir.Ayrıca Ceyhan Müftülük Hizmet binası ve yatılı Kur'an Kursu Binasının yetersiz ve elverişsiz olması nedeni ile acilen tamamlanarak hizmete açılabilmesi için hayırsever vatandaşların yardımına ihtiyaç duyulmaktadır.

Ceyhan Müftüsü Halil Şekerci, cami inşaatına katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerin bağışlarını TR600001500158007294392557 nolu Türkiye Diyanet vakfı Ceyhan Şubesi hesabana yapabileceklerini duyurdu.

Camiye yardım etmek ve çalışmalar hakkında detaylı bilgilere ulaşmak isteyenler şu adrese ulaşabilirler:

WebSite:http://www.ceyhanmuftulugu.gov.tr/
E-mail:
[email protected].

Telefon:322 613 12 70