EKONOMİ Haber Girişi : 28 Şubat 2010 14:17

Adana da Mevlid Kandili ve Binbir Hatim Programnaı yoğun ilgi

Adana da Mevlid Kandili ve Binbir Hatim Programnaı yoğun ilgi
İl Müftü Yardımcısı, Merkez Vaizleri, İlçe Vaizleri, Din Hizmetleri Uzmanı ve Kur’an kursu öğreticilerinin hazırladığı programın sunuculuğunu Tuba BEKTAŞ yaptı. İl vaizimiz yaptığı açılış konuşmasında bu programın amacının Sabancı Merkez Camiini daha işlevsel hale getirmek olduğunu vurguladı. Hilal Cami kur’an kursu öğreticimiz Zeynep SÜT  Kur’anı Kerim  okudu ve Süleyman Çelebinin mevlidinden bazı bölümler okuyarak Efendimizi ya’d etti.
 
Vaizlerimiz Hatice Bilgiç BULDUK, Gülşen YENİ ve Dr. Ayşe GÜLTEKİN Efendimizin sünnetine tabi olmanın öneminden, Hz. Peygamberin nasıl sevilmesi gerektiğinde, bir cemaat önderi ve toplum lideri olarak Efendimizin sahip oldukları niteliklerden bahsettiler. Hatice ÇERÇİ ve Hacı Hüseyin Bilen Kız Kur’an Kursu ilahi Korosu ilahilerle Gülşen YILMAZ, Fadime TAŞ şiirlerle programa renk kattılar.

Gülek Cami Kur’an kursu öğreticisi Hanife MAZLUM kapanış Kur’anı Kerimini okudu. Program Müftü yardımcımız Saliha BİLGİÇ’in yaptığı kapanış konuşması ve dua ile son buldu.

İl Müftümüz İsmail CANBOLAT programımızı gelişi ile onurlandırdı. İnsanın yaratılışındaki amacın Allah tanımak ve bilmek olduğunu vurgulayan Müftümüz son Peygamber Hz. Muhammed Mustafa’yı hayatımızın her safhasında örnek edinmemiz gerektiğini söyledi. Bu yıl Kur’an indirilişinin 1400. yılı olması münasebetiyle Kur’an yılı olarak ilan edildiğini ve Aile İrşat ve Rehberlik Bürosunun da bu çerçevede  Adana’da Kur’an’sız, İlmihalsiz ve Siyersiz ev kalmasın” adıyla bir proje başlattığını belirtti. Bu proje kapsamında her hafta Cuma günler Sabancı Merkez Camiinde bayan görevlilerimizin program yapacaklarını ve Cuma namazının kılınmasını müteakip yapılacak programda Kur’anı daha iyi anlamak ve yaşamak için gerekenlerin anlatacağını söyledi.
Müftü Yardımcısı Saliha BİLGİÇ Hz. Peygamber zamanında kadınların istediklerinde beş vakit namazı Mescide Cumayı, Bayram namazını kıldıklarını hatırlatarak, camilerimizin öksüz bırakılmamasına dikkat çekti. Camileri imarın sadece duvar, sütun ve direk dikmekle olmadığın belirten BİLGİÇ; Adana’lı hanımlarında çocuklarında camilere gitmeyi, namaz kılmayı alışkanlık haline getirerek camileri cemaat olarak imar etmesi gerektiğine işaret etti.

   Hanımların her Cuma günü yapılacak bu programlarda cemaate iştirak etmenin hazzına erişeceğini söyleyen BİLGİÇ; düzenlene kermeslerde elde edilen gelirlerle Adana’da ki evlerin “Kur’ansız, İlmihalsiz ve Siyersiz” kalmamasının hedeflendiğini belirtti.