EKONOMİ Haber Girişi : 26 Şubat 2010 19:57

Tortum İlçe Müftülüğü Kahve Sohbetlerine yogun ilgi

Tortum İlçe Müftülüğü  Kahve Sohbetlerine yogun ilgi

Cami dışı Din hizmetleri kapsamında Tortum Müftülüğü tarafından başlatılan kahvehane sohbetleri ilçe halkı tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Bu hafta üçüncüsü düzenlenen toplantıda konu ile alakalı olarak Tortum İlçe Müftüsü Celal BÜYÜK şunları söyledi:“Müftülük olarak görevimiz sadece cami içinde değil camiye gelemeyen çoğunluğu düşündüğümüzde cami dışında da görevimiz olduğunu biliyoruz. Bu toplantılar vesilesiyle ilçe merkezinde her hafta b ir kahvehanede halkımızla bir araya geliyoruz. Bu birliktelikte Asr-ı saadetten örnekler sunuyoruz.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı ilmihalden okuyoruz ve son olarak da vatandaşlarımızın sorularına cevap veriyoruz. Müftülük olarak cami dışı Din hizmetlerini çok önemsiyoruz. Bu tür faaliyetlerle camilerde soru soramayan vatandaşlarımıza fırsat tanımış oluyoruz. Ayrıca çeşitli sebeplerle camiye gelemeyen vatandaşlarımıza ulaşmış, onları da bilgilendirmiş oluyoruz.”


Bu tür faaliyetlerin ilçenin birlik ve beraberliğine katkıda bulunduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Celal BÜYÜK, Tortum Müftülüğü olarak cami dışı Din hizmetlerine aralıksız devam edeceklerini söyledi.