EKONOMİ Haber Girişi : 26 Nisan 2010 10:52

84 Yaşındaki Nine Kutlu Doğum Proğramında

84 Yaşındaki Nine Kutlu Doğum Proğramında

Sivas İli Gemerek İlçe Müftülüğünce 2010 yılı Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle İlçe, Kasaba ve köylerde birçok program düzenlendi. Gemerek İlçe Merkezinde İl Müftüsü Yusuf ŞAHİN’in konferansçı olarak katıldığı “Kur’anı anlamak ve yaşamak” adlı konferans, Yeniçubuk kasabasında İl Müftü yardımcısı Ayten KOÇ’un konferansı, Sızır,İnkışla ve Eğerci Kasabalarında İlçe Müftüsü Yusuf GENÇ’in konuşmaları ve Burhan Köyünde Vaiz Alaattin MEHMETALİOĞLUNUN konuşmalarıyla renkli bir yıl geçti.


Tüm yurtta coşku ve duygu seli ile kutlanan Kutlu Doğum Programları Sivas İli Gemerek İlçesi Eğerci Kasabasında 84 yaşındaki ninenin programda okuduğu Kur’an Ziyafetiyle gözleri büyüledi. İşte bir zamanlar ben Kuran Öğrenemem diyen Zeliha Ninenin hikâyesi.

KUR’AN YOLUNDA BİR AZİM HİKÂYESİ

Zeliha Çakır 1926 yılında Sivas ili Gemerek ilçesi Eğerci kasabasında doğdu. İlkokula çeşitli nedenlerden dolayı gidemedi. Yıllar sonra devletin başlattığı okuma yazma seferberliğine katılarak okuryazarlık belgesi alarak okumayı öğrendi. Zeliha Çakır’ın isteyip de bir türlü cesaret edemediği bir şey daha vardı. Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmek. Dinlediği her Kur’an tilavetiyle “acaba bir gün ben de Allah’ın kelamından bir harf öğrenebilecek miyim?” diye kendine soruyordu. Uzun bir süre bu soruya kendi içinde cevap aradı. Bir gün kasabasında bulunan Kur’an Kursu’nun önünden geçerken, sorduğu sorunun yanıtının burada olduğuna karar verdi. Ancak yaşı, yeni bir şeyler öğrenmek için çok ilerlemişti ve dizlerinde de platin olup çeşitli sağlık problemleri vardı. Bütün bu olumsuzluklar kalbindeki Kur’an aşkının galebe çalmasına engel olamadı ve sonunda Eğerci Kur’an Kursu’nun sıralarında okumayı öğrenmek için büyük bir heyecanla yerini aldı.

Aylar süren gayretli çalışmaları neticesinde Kur’an okumasını öğrenmeyi başardı. Eğerci Kur’an Kursu’nun düzenlediği 2010 yılı Kutlu Doğum Programında yaptığı Kur’an tilavetiyle halkın takdirine mazhar oldu. Yıllar önce eşini kaybeden Zeliha Nine Programdan sonra ölsem de gam yemem, Kur’an bana yeter dedi.