GÜNCEL Haber Girişi : 25 Nisan 2010 11:21

Adana İl Müftülüğünden Kitap Dağıtımı

Adana İl Müftülüğünden Kitap Dağıtımı
Adana İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosuna Kutlu Doğum Haftası etkinliği çerçevesinde, Adana ilinde başta Kur’anı Kerim ve Meali, İlmihal ve Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitaplar olmak üzere 12000 adet dağıtıldı.
Bayan Müftü yardımcımızı ve aynı zamanda Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Başkanı olan Saliha BİLGİÇ bu çalışma hakkında şunları söyledi:” İl Müftülüğümüzün kitap dağıtım çalışması bir dizi çalışma ile birlikte Aralık ayında projelendirilmişti. Bu proje kapsamında biz Sabancı Camiini bayanlarında kullanımına açarak, Cuma günü yaptığımız programlarla, bayanların çocuklarıyla birlikte cemaate, Cumaya iştirakini sağlamaya çalıştık. Artık gönül rahatlığıyla kadınlarımız Cuma günü çocuklarıyla Sabancı Merkez Camisine gelip Cumaya iştirak edebiliyorlar. Programımızın ikinci bir aşaması olarak Cuma gününde boş durmadık. Gönüllü kurslarımız vasıtasıyla,  gıda kermesi yaparak gelirini Başkanlığımız yayınlarından aldığımız, bir evde muhakkak bulunması gereken “Kur’an-ı Kerim ve Meali, İlmihal ve Peygamberimizin Hayatını anlatan kitaplara harcadık”. Ve bu kitapları kurs öğreticilerimiz vasıtasıyla kurslarının bulunduğu mahallelerde, ulaşabildiğimiz ölçüde, okullara, esnafa ve evlere dağıttık.
 
Biz istiyoruz ki bu kampanyalar devam etsin, çalışmalarımız daim olsun ve Adana da Kur’ansız, İlmihalsiz, Siyersiz ev kalmasın. Kitapları alanlar çalışmamıza teveccüh gösterdiler, çok dua aldık. Aynı oranda bu çalışmayı hazırlarken amacımız “Kurslarımız sadece alan değil veren olsun, verdiği de faydalanılan ilim olsun” düşüncesiyle 10 hafta boyunca boş durmadık Elhamdülillah. Cuma programlarımız vesilesiyle hem Sabancı Camimiz kadın cemaat’ de kazandı. Kadınlarımız ve çocuklarımız Cumaya alıştı hem de bugünde yaptığımız gıda kermesimiz kitap olarak Adana’lı hemşerilerimize hizmete dönüştü.  Bu hizmete gönüllü seferber olan Vaizlerimize , Kur’an Kursu öğreticilerimize  ve talebelerimize teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin.
Bu vesile ile Başkanlığımızın Din Yayınlar Dairesine de çok teşekkür ediyorum.  Bizim bu çalışmamıza Kutlu Doğum setleri bir lütuf oldu. Böylece değerli kampanyalar zaman zaman yapmaları toplumumuzun Dini Eğitimine büyük katkıda bulunacaktır.  Bizde böyle hayırlı çalışmalarda aracı olmaktan şeref duyarız.”dedi

 Haber ve Resim: Ahmet Tokdemir