EKONOMİ Haber Girişi : 08 Mart 2021 06:56

6 yeni fabrika 2 bin istihdam

6 yeni fabrika  2 bin istihdam
Kaynak hükümetten… Nisan’da temelleri atılacak…

Geçtiğimiz yıl Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Erzurum’da kurulan ve dördü de halen tekstil üzerine hizmet sunan fabrikalara altı yeni fabrika daha eklenecek.

İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak olan yeni fabrikaların kaynağı yine merkezi hükümet tarafından yapılacak. Başkan Erdoğan’ın, “Erzurum’da istihdam ve üretimi artırmalıyız. Bunun için ne gerekirse yapılsın” şeklindeki yaklaşımından sonra, Vali Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen el ele verip, yeni yatırımlar ve yatırımcıları Erzurum’a kazandırma devam ediyorlar.

Bazı çevrelerde, “Erzurum’da sanayi olmaz” şeklindeki ön yargılı anlayışı yok edecek çaptaki bu atılımlar, artık meyvesini vermeye başladı. Geçtiğimiz yıl kurulan dört fabrika, arazide meydana gelen heyelan ve pandemi koşullarına rağmen üretimlerine devam ediyorlar ve iki yüzünden fazla insan için iş kapısı oldular.

Palandöken’e açıklama yapan Vali Okay Memiş, yeni fabrikaların baharla birlikte yapımına başlanacağını ve yılsonuna yetiştirilmeye çalışılacağını vurguladı. Şu anda net olmamakla birlikte yeni kurulacak fabrikaların da büyük oranda tekstil üzerine üretim yapacağını dile getiren Vali Memiş, “Toplam iki bin civarında yeni istihdam alanı açılmış olacak. Bu da Erzurum insanı için ciddi bir kazanımdır” dedi.

Derya DOĞAN - Palandöken

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.