GÜNCEL Haber Girişi : 26 Ekim 2020 06:49

6 milyar liralık açılış

6 milyar liralık açılış
Cumhurbaşkanı Erdoğan 22 Kasım’da Erzurum’da…

Aralarında şehir hastanesi, SGK binası, kombina, hayvan pazarı ve 350 göletin de yer aldığı kamu ve belediye yatırımlarından oluşan hizmet alanlarının toplu açılışı yapılacak.

PANDEMİYE RAĞMEN YATIRIM HIZ KESMEDİ

Son iki yıl içerisinde Erzurum’a kamu ve belediyeler başta olmak üzere, toplam 6 milyar lira tutarında yatırım yapıldı. Bu yatırımların en başlıca olanları ise, Şehir Hastanesi, Organize Sanayi, SGK hizmet binası, bölünmüş yollar, eğitim yatırımları, kombina, hayvan pazarı ve çeşitli ilçelere yapılan 350 adet gölet… Son sekiz aydan beri yaşanan pandemi sürecine rağmen kamu yatırımları önemli oranda sürdü.

AK PARTİ KONGRESİNE KATILACAK

22 Kasım’da Erzurum’da olması planlanan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapacağı toplu açılış töreninin ardından AK Parti Erzurum olağan il kongresine katılacak ve burada halka hitap edecek. Kongrede ise halen bu görevini yürütmekte olan Mehmet Emin Öz tek aday olarak il başkanlığı seçimine girecek.

SEKMEN, YENİ YATIRIM TALEBİNDE BULUNACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,  Erdoğan’ın Erzurum ziyareti ile ilgili Palandöken’e yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ziyaretinde Erzurum olarak kendisinden üretim ve istihdam alanında yeni yatırımlar için kaynak desteği talebinde bulunacağız. Bu yeni yatırımlar da tıpkı şu anda üretimde olan yeni organize sanayideki fabrikalar gibi olacak. En az 100 milyon liralık bir ek kaynak talebimiz olacak.”

Verda KARATAY - Palandöken

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.