Haber Girişi : 27 Ekim 2020 17:46

İşte Vali Memiş’in ustalık eseri

İşte Vali Memiş’in ustalık eseri

Tortum Şelalesi ve Narman Peri Bacaları, Erzurum’un parlayan yıldızları oldu…

Hani denilir ya, “öyle azimli ve inançlıydı ki, canını dişine taktı sonunda başardı.” Bu ifadeyi Erzurum Valisi Okay Memiş için kullanırsak hiç de abartmış olmayız.

Vali Memiş, Erzurum’a atandıktan bir müddet sonra ziyaret ettiği ilçelerde, kamu eliyle yapılması gereken ancak bugüne kadar şu ya da bu sebepten ötürü ikmal edilmemiş olan hizmetleri yahut da noksanlıkları gördü.

İşte o noksanlıklardan biri Tortum Şelalesi’nin içler acısı durumuydu, diğeri de kaderine terkedilmiş olan Narman Peri Bacaları…

Vali Memiş, “Aman bana ne, benden önce kimse el sürmemiş ben de karışmam olur biter” demedi, bilakis tam tersi bir tavır takınarak, “bu iki kıymetli yerin derhal şenlendirilmesi ve milyonlarca insanın hizmetine sunulması gerekir” şeklindeki anlayışı ile kolları sıvadı.

Elbette kolay değildi. Karşısında, betondan duvar olan bir Ankara bürokrasisi ve çoğu zaman mantık dışı kalan kurallar vardı. Öyle ya Tortum Şelalesi de, Narman Peri Bacaları da tarihi eser çerçevesinde Anıtlar Kurulu gibi esnek olmayan bir yapının gözetimindeydi.

O yapı ki ne kendisini bir iş yapar ne de birilerinin bir iş yapmasına kolay kolay müsaade etmez!

Vali Memiş bir yılı aşkın süre ve büyük bir sabırla önce bu ketum yapıyı aşmaya ve o kuruldaki insanları ikna etmeye çalıştı.

Bağırmadı, kimseyi kırmadı, küsmedi ve mazeret üretmedi…

İnadına mücadele etti, adeta iğneyle kuyu kazdı…

Sonunda başardı:

Tortum Şelalesi ve Narman Peri Bacaları yapılan çevre düzenlemesi ile layık oldukları görünüme kavuştular. Şayet pandemi sürecini yaşıyor olmasaydık, muhtemel her iki tabiat harikası bugün turist kaynıyor olacaktı.

Herkese tavsiye ediyorum, kar kış bastırmadan mutlaka Tortum Şelalesi ve Narman Peri Bacaları’nı gidip görün…

Vali Okay Memiş için bu yazdıklarımızın az bile kaldığını söyleyeceksiniz.

Sosyal tesisler, çevre düzenlemesi, ışıklandırma ve doğaya verilen değer açısından yapılan hizmet hakikaten övgüye layık…

Unutmayalım ki, daha bir yıl öncesine kadar Tortum Şelalesi’nde de Narman Beri Bacaları’nda da bırakın başka hizmetleri tuvalet bile yoktu, tuvalet…

Merak ediyorsanız bir de şimdi görün…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.