EKONOMİ Haber Girişi : 20 Nisan 2011 07:47

ZİLE KUTLU DOĞUM PİLAVINDA BULUŞTU

ZİLE KUTLU DOĞUM PİLAVINDA BULUŞTU

Zile Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine devam ediyor. Her yıl geleneksel hale gelen Kutlu Doğum Pilavı 19 Nisan 2011 Salı günü Müftülük bahçesinde Yaklaşık 2500 kişinin katılımıyla gerçekleşti. 

Peygamber Efendimiz in (s.a.v) dünyayı teşrifleri münasebeti ile kutlanan bu yılki Kutlu Doğum Haftasında,  Müftülük bahçesinde 2 bin 500 kişiye pilav,tavuk döner, helva ve ayran ikram edildi. Kutlu Doğum pilav gününe İlçe Kaymakamı Mehmet Eriş, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Evrenköy ve Yıldıztepe Belediye Başkanları, daire amirleri , öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 Zile Belediyesi Mehteran Takımı, Belediye önünden  yürüyerek, Müftülük önüne kadar gelip burada  bir konser verdi. Mehter konseri Kutlu Doğum çoşkusunu zirveye çıkardı. Zile Belediye aracından Müftülük bahçesine gül suyu serpildi.  Pilav gününde bir konuşma yapan İlçe Müftüsü İlyas Akyazı emeği geçen herkese teşekkür ederek, İlçemiz halkından Selahattin ZORLUnun Kutlu Doğum için yazdığı şiiri okudu. Böyle günlere kavuşturduğu için Cenab-ı Hakka şükretti. Zilemizin güzel insanlarıyla Kutlu Doğum daha bir güzel oluyor, dedi.

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ise,  İçerisinde bulunduğumuz rahmet ve muhabbet gününde sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v)’in dünya’ya teşriflerinin 1440. yılını kutluyoruz. Biz insanlığı ve Cenab-ı Allah’ı Ondan öğrendik. Allah’ın rızasına Efendimiz’ in yolundan giderek ulaşmayı hedefliyoruz. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılan tüm etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’ şeklinde konuştu .

Pilav gününde Anaokulu öğrencisi 6 yaşındaki Furkan Arık’ın okuduğu ‘Sakarya Şiiri’ vatandaşlardan yoğun alkış aldı. Bayanların ve Kuran Kurslarında okuyan kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiği program ikramlarla sona erdi. Hanımefendiler, kurs binasını gezerek, bilgi aldılar ve getirmiş oldukları hediyeleri kursta yatılı okuyan öğrencilere ikram etmek için kurs yöneticiliğine teslim ettiler.