EKONOMİ Haber Girişi : 21 Mart 2009 09:56

Zile İlçe Müftülüğünden Konferans

Zile İlçe Müftülüğünden Konferans

Çanakkale Zaferinin 94.yılı dolayısıyla Zile İlçe Müftülüğümüz tarafından ?Çanakkale Ruhu? konulu konferans düzenlendi. Konferans saray sinema salonunda, saygı duruşu, İstiklal marşı ve Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftü vekilimiz Vaiz Ahmet Doğru ?Şehitlik ve Gazilik makamından bahsederken Şehitlik ve Gazilik hem hak katında,hem de halk nazarında muteber bir yere sahiptir.Bu makama ulaşmış kişilere Allah (cc) kuranı keriminde sizler onlara ölüler demeyin bilakis onlar diridirler onlar bu güzel vatanı canları ile kanları ile ödeyerek bizlere emanet etmişlerdir? diye konuştu.

 Tokat İl Müftü yardımcısı Mustafa Önder tarafından yapılan konferansda ?Eğer harçlı zihniyeti ve kuvveti Çanakkale yi geçebilselerdi inanın ne Türkiye Cumhuriyeti,nede İslam ülkeleri kalırdı.Çanakkale halkın haklı gururunun doymaz haçlı istilasının bir daha Anadolu?ya yan gözle dahi bakmamak üzere geldikleri topraklara geri döndükleri zaferin adıdır.Çanakkale savaşı öyle basit bir hadise değildir metre kareye 6 bin mermimin düştüğü,256 bin şehidin verildiği,mermilerin havada çarpıştığı bir zaferdir.Bizler Çanakkale yi gençlerimize,yeni neslimize yetişkinler olarak,öğretmenler olarak,din görevlileri olarak anlatmamız lazım. Orada öğle bir mücadele verilmiş ki öyle destansı hadiseler yaşanmış ki bunları burada sabahlara kadar anlatsak yetişmeyeceğini belirten Müftü yardımcısı Önder,Dünya da da hiçbir toprak parçasının altında yatan şehit sayısının üstünde yaşayan canlı sayısından fazla değildir.Bunun dünyada tek örneği vardır Anadolu. Anadolu bunun için önemlidir bunun için Anadolu ya yan gözle bakanların gözü çıkar? diye konuştu.

Konferansa İlçe Kaymakamımız Mehmet Eriş,Milli Eğitim Müdürü Metin Porsuk,İlçe Tarım Müdürü Erol Olca,Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Zengin,Sağlık Grup Başkanı İhsan Canpolat,daire amirleri,din görevlileri,Şehit ve Gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.