Haber Girişi : 26 Mayıs 2016 11:20

ZAVALLI DURUMUNA DÜŞÜRÜLEN ATLAMA TAHTASI "ERZURUM"

ZAVALLI DURUMUNA DÜŞÜRÜLEN ATLAMA TAHTASI
"Dedim Erzurum ne" dedi "ilimdir" dedim "gidermisen "dedi "yolumdur" ilim yolu doğrudur doğrudur da, demedik ki her gelenin yol uğrağı olsun. Allah niye bizi sadece gösteri toplumu yaratmış, bilen varsa söylesin, kendimizi yemeyelim. 
Erzurum oldubitti devletin yanında olmuş, hem anahtar hem kilit konumunda bir şehir olmasına rağmen ne hikmetse " devletini seven ama cezalandırılan bir il" olmaktan öteye gidememiştir.
Yazık, gerçekten yazık. Erzurum'a on yıl kaybettiren ve o süre içerisinde birilerine sırtını dayayan bir Turizm müdüründen şehir kurtuldu ama müdürümüz daha üst makama getirildi. O gidince yıllardır gerçekten Turizm den anlayan biri gelir diye ümit ederken, Erzurum'la ve Turizm ile hiç alakası olmayan bir arkadaş gönderilmiş.
İlginçtir, Erzurum gibi ağır bir şehre Kültür ve Turizm müdürü olarak gönderilen bu arkadaşın 2015 Şubat ayından beri Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanması bekleniyormuş ve kesinmiş... Ama günler ayları kovalamış ve beklenen o atama tam da 20 Mayıs'ta yapılmış... Kurt dumanlı havayı severmiş. Şu an hava dumanlı ya, atama yapılmış ve hem de her zaman sahipsiz denilen bir memlekete yani Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanmış... Acaba vekillerimizin haberi var mı, yoksa onları da mı saymamışlar?
Makineci ve öğretmen olarak Erzurum Kültür ve Turizm müdürlüğünü gözü kapalı kapan bu arkadaş,  aşağıda sıralayacağım Kış Turizm dallarını mutlaka bilir eğere bilmiyorsa sıkıntı yok bilmediklerini biz öğretiriz. 
Kış turizmi Alp Disiplini, 
Serbest Stil kayak, 
Senkronize Buz Pateni,  
Kayakla, Buz Hokeyi, 
Sürat Pateni, 
Kayaklı Koşu, 
Skiboarding, 
Körling, Atlama, 
Skibob, Traking, 
Raftying, Kızak 
Aslında sadece bunlar değil tabii,  
Hangi yörelerimizin Kuş Göç Yolların üzerinde olduğunu, Ilıca dan Tekman'a tüm termallerimizi, Erzurum şehir kültürünü (yemekten, folkloruna kadar) biliyordur mutlaka, bilmese bile biz ona en fazla beş yılda öğretir ve daha üst göreve atanması için yetiştiririz ve de atanır vallahi? Erzurum burası, atlama kuleleri yıkılsa da her zaman atlama tahtası olmuştur ya?
Kar da yağar dolu da?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.