EKONOMİ Haber Girişi : 23 Nisan 2009 22:36

Zara İlçe Müftülüğünden Kutlu dğum Etkinlikleri

Zara İlçe Müftülüğünden Kutlu dğum Etkinlikleri

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde kutlanan kutlu doğum etkinlikleri çerçevesinde Zara İlçe Müftülüğünce konferans verildi.

14. Nisan.2009  Salı  günü  başlanan Kutlamaların ilki yoğun bir katılımla gerçekleşti. İlçemiz müftülüğü kutlu doğum münasebetiyle 600 kişiye Kutlu Doğum aşı verdi.Ayrıca hafta nedeniyle müftülüğümüz konferans düzenledi.

 

Programda  açılış konuşmasını  yapan İlçemiz Müftüsü Mehmet ŞAHİN konuşmasında Kutlu Doğumun önemine değindi ve Peygamberimizi daha iyi nasıl anlayabiliriz. Kutlu Doğum bize neler vermeli dedi. Konuşmasını 21. yılını kutladığımız kutlu doğum haftasının Ülkemize,Milletimize hayırlı olmasını diliyorum diyerek bitiren  Müftümüz
 

Konferansını yapmak için Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali AKPINAR?ı kürsüye davet etti.
Konuşmasında Peygamber Efendimizin aile örnekliği üzerinde duran AKPINAR, Peygamberimizi hayatımızın her alanına almalıyız, tek örnek alacağımız kişi Peygamberimiz olmalı eğer onu yaşamımızın her alanına örnek alabilirsek, hem ailemiz hem çevremiz hem de toplumumuz düzelecektir. Diyen Ali AKPINAR, konuşmasını Peygamberimizin güzel ahlaklarını anlatarak bitirdi

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi ile Konferans sona erdi

Konferans sonrası 600 kişiye karanfil ve kitap dağıtıldı