EKONOMİ Haber Girişi : 16 Ocak 2010 14:53

Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Din Görevlileri İle Toplantı yaptı

Yüreğir  Kaymakamı Abdullah Dölek, Din Görevlileri İle Toplantı yaptı
Yüreğir  Kaymakamı Abdullah Dölek, ilçe merkezi ve köylerinde görev yapan erkek ve bayan din görevlileri ile toplantı yaptı.

    Her ay mutad yapılan İmamlar toplantısı 14.01.2010 Perşembe günü saat 09.30 da  Tarım İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Yüreğir İlçe Müftüsü Lütfi Eker’in de hazır bulunduğu toplantıda, ilçe merkezi ve köylerinde Kur’an Kursu öğretmeni, imam­-hatip ve müezzin olarak görev yapan din görevlilerine tavsiyelerde bulundu.


Kaymakam Abdullah Dölek, “Din görevlilerimize toplumda büyük bir saygı gösterilmektedir. Bu nedenle her zaman olduğu gibi görevlerinin ifasında din görevlilerinin de milli birlik ve beraberliğimizin devamının sağlanmasına yönelik çalışmalarını sürdürmelerini, hepimizin, herkesin ve her zaman öğrenme işlevini devam ittirmesini, gençlerimizin korunması için bağımlılık yapan her türlü alışkanlıklardan uzak durulması yönünde çalışmalara katkı sağlanmasını, halkımıza dinimizin gerçekleri anlatılarak doğru bilgilendirilmeleri hususlarında yardımcı olunmasını istiyorum ” dedi
Genellikle İmamlardan memnun olduğunu, görevlilerden kendisine akseden bir sıkıntı olmadığını herkesin görevini yerine getirdiğini, özellikle köylerde İmamların fonksiyonunun büyük olduğunu ifade etti. İslam’ın bir yaşam felsefesi olduğunu, bunun için Din Görevlilerinin vazifelerinin sadece namaz vakitleri ile sınırlı olmadığını, her zaman her yerde toplumu aydınlatma gibi bir vazifelerinin olduğunu, bu vazifenin şuurunda olarak bütün görevlilerin vazifelerini yerine getirmede gösterdikleri gayretlerinden dolayı teşekkür etti.