EKONOMİ Haber Girişi : 08 Haziran 2011 09:30

Yüregir Din Görevlilerine Din Öğretimi Formasyon Semineri

Yüregir Din Görevlilerine Din Öğretimi Formasyon Semineri

Yazın açılacak Kur’an kurslarına gelecek öğrencileri, her alanda daha iyi eğitmek için Din Görevlileri pedagoji eğitimine alındı. Seminere Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, Yüreğir Müftü Vekili Ahmet Arıkan, çeşitli akademisyenler, Kuran Kursu Öğreticileri ve Din Görevlileri katıldı.
Yazın açılacak Kur’an kurslarına gelecek öğrencileri, her alanda daha iyi eğitmek için Din Görevlileri pedagoji eğitimine alındı. Din Görevlileri, uzmanlardan aldıkları eğitimle kursiyerlerin hem dini hem sosyal etkinliklerle daha iyi eğitilmesini sağlayacak.
Yüreğir Müftülüğü tarafından düzenlenen seminerde imam-hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerine yönelik olarak Yüreğir Müftülüğünde çeşitli akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarından alanlarında uzman öğreticiler tarafından formasyon eğitimi verildi.

Adana Müftüsü İsmail Canbolat seminer açılışında yaptığı konuşmada, ‘Biz bu seminerler sayesinde yaz Kur’an kurslarında ve uzun süreli Kur’an kurslarımızda eğitim veren görevlilerimizin bilgilerini tazelemek ve onları daha donanımlı hale getirmek istiyoruz’’ dedi.      Anne babalar yaz tatillerinde çocuklarının manevi açıdan bilgilendirilmelerini sağlamak adına çocuklarını bizlere emanet ediyor. Bu emaneti en iyi biçimde değerlendirmek ve çocuklarımızın bilgi dağarcıklarını kısa süre içerisinde hızlandırılmış eğitimle doldurmamız lazım. Bu bilgileri Diyanet İşleri Başkanlığı kanalı ile almalarını tercih eden ailelerin beklentilerini boşa çıkarmamamız lazım. Bunun için burada alacağınız bilgiler ışığında yaz kuran kurslarını daha iyi ve güzel konuma getirmek sizlerin öncelikli görevidir.’’dedi

Kurslar 27 Haziran’da Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilerde açılacak kurslar, bu yıl 27 Haziran’da başlayacak. İki ay sürecek ücretsiz Kur’an kurslarına, okuma yazma bilen çocuklar nüfus cüzdanı fotokopisi, okul karnesi fotokopisi ve aile ile birlikte başvurabilecek. Kurslarda Kur’an ve din eğitimi yanında sosyal etkinlikler de düzenlenecek.Seminere katılan görevliler eğitimden memnun kaldıklarını ve oldukça faydalı olduğunu söylediler.