GÜNDEM Haber Girişi : 14 Şubat 2017 15:25

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan düzeltme ve cevap metni

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan düzeltme ve cevap metni
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan düzeltme ve cevap metni

19.9.2016 tarihli PALANDÖKEN gazetesi  ve www.palandokengazetesi.net  internet sitenizde saat 01:20:40'da  "Mehmet ŞENER  imzasıyla yayınlanan" "Skandal karar siyasetin gündeminde"  başlığında yayımlanan  haber ve yorumunuz ile ilgili olarak kamuoyunu aydınlatmak ve konuyu bütün yönleriyle vuzuha kavuşturmak amacına matuf aşağıdaki açıklamanın yapılmasında zaruret görülmüştür. Şöyle ki;

Kurumumuza bağlı yurtlarda bulunan küçük işletmelere ilişkin iş ve işlemler; 4734 sayılı yasaya göre değil 16.08.1961 Tarih ve 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu kanunu 7. Maddesinin 8. Fıkrası c bendine dayanarak hazırlanan yurt idare işletme yönetmeliğinin 33. ve 34. Maddeleri gereği Genel Müdürlükçe hazırlanıp Yönetim Kurulunca kabul edilen Küçük İşletmelere İlişkin Usul ve Esaslar ile düzenlenmektedir.

Erzurum İl Müdürlüğüne bağlı Aziziye Yurdu lokanta-kantin işletmesi için yapılan işletici seçimine 13 işletici adayı müracaat etmiştir. Bunlardan Özeren İnş. Nak. Tur. Yem. Tem. Hizm. ve Tic. Ltd. Şti en yüksek puanla 1. Sırada yer alarak işletmeyi çalıştırmaya hak kazanmıştır.

Erzurum İl Müdürlüğüne bağlı Nurettin Topçu Yurdu lokanta-kantin işletmesi için yapılan işletici seçimine 17 işletici adayı müracaat etmiştir. Bunlardan Üstün Hiz. İşleri Per. Tem. Yemek Org. Hizm. İnş. Nak. Tur. ve Tic. Ltd. Şti. en yüksek puanla 1. Sırada yer alarak işletmeyi çalıştırmaya hak kazanmıştır.

İşletmelere başvurular için ülke genelinde duyuru yapılmıştır. Bu duyuru neticesi tüm illerimizden Erzurum iline başvuru olabileceği gibi Erzurum'da bulunan firmalarda diğer tüm illere başvuru yapabilmekte ve işletmeleri çalıştırmaktadır.

Dolayısıyla haberinize konu yazınız içeriğinde yer alan hususlar maddi vakıaya uygun olmadığı gibi hukuka da aykırıdır. Kurum işlemi Anayasamızda yer alan kanun eşitlik ilkesine uygundur.

Kamuoyunun takdir ve değerlendirmesine saygıyla arz olunur.

Sinan AKSU

Genel Müdür

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.