GÜNDEM Haber Girişi : 22 Ocak 2015 09:06

Yollar artık daha güvenli olacak

Yollar artık daha güvenli olacak

Erzurum’da Elektronik Denetleme Sistemi (EDES) Projesi hayata geçiriliyor. Sistem sayesinde kapsamında muhtelif yerlere kurulacak hız ihlali, plaka takip sistem kameraları, park koridoru kameraları, sabit ve hareketli kameralar sayesinde, kırmızı ışık ihlalleri, aşırı sürat yapılan araçlar, çalıntı araçlar anında tespit edilecek. Sistem sayesinde Büyükşehir Belediyesi’de kavşaklara hakim olacak.Erzurum’da trafiğin yoğun olduğu kavşaklara Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü’nün işbirliği ile Elektronik Denetleme Sistemi (EDES) kuruluyor. Sistem sayesinde park koridoru kameraları, sabit ve hareketli kameralarla trafik akışı 24 saat izlenebilecek. 

rn

Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile Erzurum’da önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Vali Ahmet Altıparmak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in kurulması için talimat verdiği Elektronik Denetleme Sistemi (EDES)de sona gelindi. Kurulduğu kavşakların 24 saat izlenmesini sağlayan sistem için Belediye ve trafik şube müdürlüğü ekiplerinden oluşan komisyon bugün bir araya gelerek sistemin kurulacağı noktaları belirleyecek. EDES sayesinde hem trafik hemde belediye ekipleri olası olumsuzluklara anında müdahale edebilecek.

rn

Proje kapsamında muhtelif yerlere kurulacak hız ihlali, plaka takip sistem kameraları, park koridoru kameraları, sabit ve hareketli kameralar sayesinde, kırmızı ışık ihlalleri, aşırı sürat yapılan araçlar, çalıntı araçlar anında tespit edilecek. Sistem sayesinde Büyükşehir Belediyesi’de kavşaklara hakim olacak. Tüm yollar hem emniyet müdürlüğü ekipleri hem de belediye ekipleri tarafından 24 saat izlenebilecek.  EDES sayesinde gerek emniyet müdürlüğü ekipleri gerekse belediye ekipleri yollarda meydana gelebilecek en ufak olumsuz detayı dahi gözden kaçırmayacak.

rn

VALİ ALTIPARMAK: SİSTEM ERZURUM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

rn

Elektronik Denetleme Sistemi (EDES) ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Altıparmak, kent güvenliği için EDES’in çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Sistemin  özellikle şehrin giriş ve çıkış noktalarına kurulmasını isteyen Vali Altıparmak, “Komusyon kurulucak noktaları belirleyecektir ancak, üniversite kavşağı ile Pasinler yoluna çok önem veriyorum. Öncelik buralara verilebilir” dedi.

rn

SEKMEN: PROJEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

rn

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet sekmen ise EDES Projesini en kısa sürede hayata geçireceklerini belirterek, “Öali Bey’in özellikle üzerinde durduğu bir sistem. Erzurum için çok önemli görüyoruz. Bende arkadaşlara sistemle ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yapmaları için talimat verdi. Antık sona gelindi. Bugün komisyon bir araya gelecek ve sistemin kurulacağı noktaları belirleyecek. Yollar artık gerek emniyet müdürlüğü merkezinden gerekse belediyemizden 24 saat izlenecek. Sadece trafikle alakalı değil, olası hırsızlıklar, kavşaklarda meydana gelebilecek olumsuzluklara anında müdahale edebileceğiz” diye konuştu. 

rn

Levent AKPINAR

rn