GÜNDEM Haber Girişi : 09 Aralık 2014 23:52

Yol çalışmasına mahkeme dur dedi

Yol çalışmasına mahkeme dur dedi

Atatürk Üniversitesi’nin batı kampüsünde yeni binalar ve yol yapımı için ağaçların kesilmesi yargıya taşındı. Erzurum Barosu’nun başvurusu üzerine 1’inci İdare Mahkemesi üniversitede ağaç kesimine yürütmeyi durdurma kararı verdi.

ATATÜRK Üniversitesi ‘batı kampüsü’nde yeni binalar ve yol çalışmaları için ağaç kesimi yaptı. Ağaçların kesildiğini gören çok sayıda vatandaş da Erzurum Barosu’ndan yardım istedi. Erzurum Barosu Çevre ve Doğa Kurulu tarafından oluşturulan 5 kişilik komisyon, bölgede incelemede bulundu. Bölge İdare Mahkemesine başvuran komisyon, hazırladığı raporda, "yerleşkedeki ağaçların kesilmesinin hukuka aykırılık teşkil ettiğini" bildirdi. Başvuruyu değerlendiren Erzurum 1. İdare Mahkemesi de yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

ÜNİVERSİTE yönetiminden yapılan açıklamada ağaç katliamının söz konusu olmadığı belirtilerek, “Her yıl artan öğrenci sayısı yeni bina ihtiyacı doğurdu. Batı kampüsünde tespit edilen yerde çalışmalar başladı. Bizde Orman Bölge Müdürlüğü’nden ölen ve taşınabilecek ağaçların tespit edilip bize gösterilmesini istedik. O doğrultuda çalışmaları yaptık. Kesilen ağaçlar ölen ağaçlardır. Çok sayıda ağaç da başka yere taşınmıştır”denildi. Öte yandan üniversitenin yürütmeyi durdurma kararının iptali için bir üst mahkemeye başvuruda bulunduğu öğrenildi.