GÜNCEL Haber Girişi : 14 Temmuz 2014 19:05

YGS, Erzurum birincisi KAYIPLARA KARIŞTI

YGS, Erzurum birincisi KAYIPLARA KARIŞTI

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Erzurum 1.’si olan Serkan Y.’nin 23 Haziran’dan itibaren kayıp olduğu öğrenildi. Çocuklarını PKK’nın kaçırdığını iddia eden aile Diyarbakır’da eylem yapan ailelerin arasına katıldı. 

Yaklaşık 22 gün önce dağa çıktığı iddia edilen YGS Erzurum birincisi, LYS Türkiye 58.’si ve YGS Türkiye 74.’sü Serkan Y.’nin ailesi, Diyarbakır’da eylem yapan ailelerin arasına katıldı. 

Çocukları çeşitli tarihlerde PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan ailelerin Dağkapı Meydanı’ndaki eylemi ikinci ayına girdi. Eylemlerini sürdüren ailelere, 22 gün önce dağa çıkan Serkan Y.’nin ailesi de eklendi. Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Erzurum 1.’si olan Serkan Y.’nin 23 Haziran’dan itibaren kayıp olduğu öğrenildi. Erzurum merkezde çocuklarını bulamayan aile, Dağkapı Meydan’ında eylem yapan ailelerin eylemine katılma kararı alarak 5 gün önce Diyarbakır’a geldi. 

Serkan Y.’nin babası Celal Y., çocuğunun başarılı bir öğrenci olduğunu, Türkiye genelinde LYS’de 58. sırada yer aldığını söyledi. Baba Celal Y., "Çocuğum ablasıyla beraber Erzurum merkezde kalıyordu. 23 Haziran gecesi eve gitmediğini ablası bize iletti. Erzurum’a bağlı Tekman ilçesine gitmiştim. İlçeden arabayla merkeze geldim, o tarihten şimdiye kadar çocuğumuzu arıyoruz, bulamadık. Bir haber dahi alamadık. Dağa kaçmış ya da kaçırılmıştır diye düşünüyoruz" dedi.

Aile, çocukları gelinceye kadar Dağkapı Meydanı’nda eylemlerine devam edeceklerini  söyledi.                       İHA