Yeşil yarış

Başta büyükşehir olmak üzere, merkez ilçe belediyeleri daha güzel bir Erzurum için adeta var güçleriyle mücadele ediyorlar.

Büyükşehir Belediyesi, daha çok kent meydanı, ana cadde, yeni sokaklar, kentsel dönüşüm, sosyal yardımlar, kültür-sanat faaliyetleri kırsalın kalkınması için atılımlar yaparken ilçe belediyeleri de bir an bile boş durmayıp, şehri park ve bahçelerle süslüyor. Belediyelerin bu anlamlı çabası, kamuoyunda müspet tepkiyle karşılanırken bir kez daha belediyecilikte AK Parti farkını da gözler önüne seriyor.

YAKUTİYE

Bu kapsamda, çekirdek Erzurum’un Yakutiye Belediyesi, son beş yılda birbirinden çarpıcı yeni park ve bahçe inşa etti. Yakutiye’nin son parkı ise, yakın zamana kadar mezbelelik olan alanda yaptığı adını da 1072 Saltuklu Millet Bahçesi koyduğu güzel eser oldu. Hıfzıssıhha Müdürlüğü’nün hemen altından başlayıp Bosna Caddesi ile birleşen 1072 Millet Bahçesi, başkan Dr. Mahmut Uçar’ın özel çabasıyla kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine açıldı. Onlarca dönüm arazi üzerine inşa edilen bu yeni bahçe, mahalle sakinleri kadar o civardaki çocukları da çok sevindirdi. Öte yandan yeni millet bahçesine 1072 Saltuklu adının verilmesi ise, Başkan Uçar’ın tarihe ve ecdada vefası olarak yorumlandı.

PALANDÖKEN

Park bahçe konusunda adından sıkça söz ettiren bir belediye de kuşkusuz ki Palandöken… Palandöken Belediyesi, temizliği, güvenliği ve estetik yapısıyla çok sayıda yeni bahçe vücuda getirdi. Başkan Muhummed Sunar, göreve geldiğinden beri, Palandöken’i daha çok yeşillendirmek için olağanüstü bir çaba harcıyor; bir yandan da mevcut parkları adeta yeniden inşa ediyor. Bu kapsamda, Palandöken’de son olarak Kayakyolu girişindeki eski park yeni baştan düzenlendi ve alanı büyütüldü. Halkı beton yığınlarına mahkum ettirmemek için büyük çaba harcayan Palandöken Belediyesi, bu yönüyle de takdir topladı.

AZİZİYE

Yakutiye ve Palandöken birbirinden şirin parkları inşa ederken, Aziziye Belediyesi’nin bu yarışta geri kalması düşünülemezdi; nitekim kalmadı da… Başta Dadaşkent ve Ilıca olmak üzere çok geniş bir alanın sorumluluğunu üstlenen Aziziye Belediyesi, sera ve kaplıca alanındaki başarılı çalışmalarını yeni açtığı millet bahçeleriyle de taçlandırıyor. İşte son örnek: Geçtiğimiz yıl vefat eden Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cahit Özaslan’ın ismini taşıyan parkın açılışı, Erzurum ve Erzurum dışından yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçe sınırları içerisinde insan öncelikli çalışmalarıyla, yurtdışında da takdir toplayan bir isim…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • alihan önder 29 Eylül 2023 20:58

    Erzurumun sorunu park değil, akın gençler sabahtan akşama kadar kahvelerde oturup duruyor. Bu gençler için birseyler yapılmalı. kuru kuruya park açmakla olmuyor. gençler için o parklar içinde bir aktivite olmalı cafe tarzı ucuz çay satışı olmalı. yoksa yıldızkent palandöken onlarca park var. kuru kuruya 3 bank la 3 çalıçırpıyla park açmak marifet değil. göz boyamak için eskiden kaldırım taşı döşenirdi şimdi park açılıyor. Erzurum geriye gidiyor efendiler bunu engellemeye gücünüz yetmiyorsa hiç değilse koltuğunuzdan kalkıp inin.

  • ahmet tatlıcı 28 Eylül 2023 11:36

    herşey tamam park mı eksik. keşke tüm derdimiz park olsa. otopark yapın bir tane.

  • ahmet şen 26 Eylül 2023 21:56

    Gülden hanım yazı yazmadan önce bismillah çekip mesleğin amacını hatırlayınız.: Gazeteci okurun bekçi köpeğidir. Okurun her seyden haberi olmaz gazeteci gizli saklı kalmış şeyleri yazarak okuru aydınlatır. gazeteci budur. Sizin yaptığınız kusra bakmayın dalkavukluk veya gazetecilik değil. İnanın bende okurken güldüm böyle methiyeler dizmek hangi eski gazetecide görülmüş. Yahu erzurumun binbir türlü sorunu varken bunları görmezden gelip bir parkın açılışını mı size yazıyorsunuz. Bakın üniversitenin 60 senelik agaçları kesilmek üzere yol vuruluyor bunu araştırın. Üniversite içinde yola konulan atlatmalar yüzünden olan kazaları yazınız. insanları araçları haşat edeenlere karşı bir uyarı yazsı yazınız. her araç olmuş milyon ve araçların heray amortismrü değişiyor millet düşmanlığını yazınız. park nedir yahu.

  • ahmet tekin 26 Eylül 2023 13:32

    park yapacağınıza kugulu parka sahip çıkaydınız. park yapmak böyük marifet değil. görende ne yapmış diyecek. 3 kuruşluk park.

  • Levent Sütçü 26 Eylül 2023 11:23

    Güldenhanım, gülden hanım,gülden hanım; kadim ilimizin meşhur bir lafıyla yorumuma başlıyacağım. "ya dayak yememişsiniz yada sayı saymayı bilmiyorsunuz" diye bizim veciz bir sözümüz var. (sakın bunu kadına şiddet kategorisine sokmayın). bu üçtür bu gibi konuları yazmadan sizden sadece bir örnek olarak muratpaşa mah. Naip sok.,çavuşoğlu sok.,eski cumhuriyet okulu arkası ve camii etrafını bir dolanmanızı tavsiye etmiştim. gerçekten oralarda envaa türlü bonzai, uyuşturucu ve gayri ahlaki durumlardan oluşan çok renkli bir çevre düzenlemesini görecek ve yazınızda methiyeler dizdiğiniz belediye başkanlarına olan hayranlığınız daha da artacak.bu gibi yerler her üç ilçe sınırlarımızda da ziyadesiyle vardır. tarihi eserler (kentsel dönüşüm diye yıllarca bekletilen metruk binalar), kültür hava yolu projeleri (korkudan girilemeyen veya havadan geçilmek zorunda kalınan boş sokaklar) vs. gibi ilimizi ziyarete gelenlere değilde yani gösteriş için değilde yaşayan insanımızı zora sokan yarı olimpik parkurlarda peyzaj düzenlemeleri için bende size katılıyor ve 4 belediye başkanımızada sizinle beraber yıldızlı teşekkürlerimi sunuyorum. NOT: bu arada iyiki varsınız gülten hanım. emin olun sizin yazılarınıza yorum yaparken günün sitresini üzerimden atıyor ve rahatlıyorum.Teşekkürler.

  • Halis demir 26 Eylül 2023 07:02

    Erzurum’da senenin 7 ayı parklara gidilmez dolayısı ile park yapmak fizibil değildir rantabıl değildir ve en kolay göz boyama işidir. 2 çalı çırpı 3 Kamelya koymakla bende park açarım. Parklarda ne üretilir kaç kişi istihdam edilir ekonomiye katkısı nedir hepsi sıfır hiçbir katkısı olmayan şeyler. Erzurum’a istihdam lazım. Sayın belediye başkanım yeter artık park istemiyoruz asfalt yol kaldırım istiyoruz. Göz boyamayın milleti aptal sanmayın.