GÜNCEL Haber Girişi : 30 Mayıs 2017 16:16

Yerli otomotiv çağrısına, ETB Meclisi ve yönetiminden tam destek

Yerli otomotiv çağrısına, ETB Meclisi ve yönetiminden tam destek
Başkan Hınıslıoğlu , Erzurum için önemli bir sorumluluk üstlendiklerini belirterek ilimiz ve bölgemiz için bulunmaz bir fırsat, hem istihdama hem de ekonomiye olumlu bir etki yaratacağı aşikar .

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  (TOBB)  73. Genel Kurulu'nda yaptığı yerli otomobil çağrısına  Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclisi de tam destek vererek TOBB'nin öncülüğünde başlatılacak olan  "Yerli Otomotiv  Sanayi'nin Erzurum'a kurulması için rapor hazırlayarak ilgili mercilere  talepte bulundu.

 

Konu ile İlgili olarak  Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerini bilgilendiren Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, Sayın Cumhurbaşkanımız talimatları ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin öncülüğünde kurulacak olan "Yerli Otomotiv Sanayisi"nin Erzurum'a kurulması için bizlerde çalışmalara başladık. Bu anlamda öncelikli olarak Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerimizi bilgilendirdik ve kendilerinin desteğini aldık dedi.

 

Başkan Hınıslıoğlu , Erzurum için önemli bir sorumluluk üstlendiklerini belirterek ilimiz ve bölgemiz için bulunmaz bir fırsat, hem istihdama hem de ekonomiye olumlu bir etki yaratacağı ​aşikar .

Bu anlamda ilimize kurulmasını arzuladığımız, "Yerli Otomotiv Sanayi"nin İlimizde yaratacağı  katma değer, doğrudan ve dolaylı olarak istihdama katkı ve teknolojik gelişmeye öncülük etmesi hem bölgedeki işsizlik sorunu azaltıcı yönde önemli bir etki yapacak hem de nitelikli işgücünün artmasına neden olacaktır.

 

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı  Hınıslıoğlu " 22 Kasım 2016 tarihinde yürürlüğe giren Cazibe Merkezleri Programı ile yeni organize sanayi bölgeleri kurularak istihdama, üretime ve ihracatımıza ivme kazandırma amaçlanmıştır. Bu program kapsamında yatırımcıların çeşitli teşviklerden yararlanacak olması bölgeyi avantajlı konuma getirmektedir.Erzurum'un  son dönemlerde Karadeniz'e açılan yolu olan Ovit tüneli de Otomotiv sektörünü  ulaşım ve lojistik anlamında rahatlatacaktır.İşgücü maliyeti açısından değerlendirildiğinde, bu konu yatırımcılar bakımından önemli olan bir kriterdir ve yeni yatırımların hangi bölgeye yapılacağı konusunda belirleyici rol oynamaktadır. Türkiye'de işsizliğin fazla olduğu doğu Anadolu bölgesi içinde bir fırsat olacaktır".şeklinde konuştu.

 

Hınıslıoğlu, ayrıca Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi'nin de

otomotiv ana ve yan sanayinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek teknik programlara sahip olduğunu bunun bir avantaj olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.