EKONOMİ Haber Girişi : 24 Haziran 2010 13:41

Yenipazar İlçe Müftülüğü Tanışma ve Dayanışma

Yenipazar İlçe Müftülüğü Tanışma ve Dayanışma
Yenipazar İlçe Müftülüğü kurum içi tanışma ve dayanışma toplantılarına devam ediyor.
Sultanhisar İlçesi Ovacık Yaylasında gerçekleştirilen gezi Programı, İlçe Müftüsü Mustafa AYDIN ’ın açılış konuşması ile başladı.
 
Müftü AYDIN yaptığı konuşmada bir süredir bu pikniğin hazırlıkların yapıldığını ve amacına ulaşmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Sevgi odaklı hizmet anlayışı ile bir çok hizmeti gerçekleştirmenin mümkün olduğunu belirterek din görevlilerine büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.
 
Müftü AYDIN, Diyanet İşleri Başkanlığının sosyal açılımlı din hizmeti projesinin çok önemli olduğunu, cami içi ve cami dışı din hizmetlerinde güzel çalışmalar yapıldığını belirtti.Böylesine güzel bir ortamda, içeriği dolu ve amacı kaynaşmak ve tanışmak olan bir programa katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Aydın, bu ortamın hazırlanmasında tüm din görevlisi arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İnşaallah bu sene dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz pikniğimizi başka mekanlara da yaymak istiyoruz. Din görevlileri olarak insanlığa model kişileriz. Bu tür toplantılar sadece  piknik değil, içerisinde başka etkinlikler ve güzellikler de olmalıdır. Toplantı, İrşad, Skeçler, Bilgi sahibi olma, Sportif Faaliyetlerden (Futbol,Voleybol,Koşu..)  kır yemeğine varıncaya kadar hepsi mevcut. Yani bu toplantımız sadece bir piknik değil kültür olayı da aynı zamanda. Bize yakışan da budur. Biz din görevlileri  fikirde, sözde ve eylemde dengeli olacağız. Aşırılıklardan uzak olacağız. Dinimiz kolaylık üzerine bina edilmiştir. Dinimizin rahmet dolu prensiplerini toplumumuzun tüm damarlarına en güzel şekilde götüreceğiz. Bunun için kendimizi geliştireceğiz. Kendine güvenen, işini seven, insanı seven ve Allah’ın rızasını gaye edinen insanlar olarak toplumda öne çıkacağız. Biz her şeyimizle insanlara mesaj veriyoruz. Aile hayatımız, hatta ev içerisindeki düzenimize varıncaya kadar insanlara örnek olacağız. Önce çok yakınlarımıza örnek olacağız. Komşularımızı hiç ihmal etmeyeceğiz. Herkes bu toplumda evinin önünü temizlerse bir ilçe temizlenmiş olur. Görevliler olarak, muhataplarımızı, hedef kitlemizi iyi tanıyacağız. Köyümüzün, mahallemizin tüm insanlarını;  genç, yaşlı, ihtiyar, engelli, eğitimli, eğitimsizine varıncaya kadar iyi tanıyacağız. Onların ihtiyaç ve taleplerine uygun hizmetler üreteceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığının görev alanı içerisinde halkı dini konularda aydınlatmak olduğunu görüyoruz. İman, ibadet, ahlak… Dolayısı ile toplumun tüm durumu bizi enterese etmektedir. Artık bundan sonra toplumda daha görünür olacağız, daha projeli çalışacağız. Proje havuzu oluşturacağız. Bu toplumdaki her problem bir şekilde bizi ilgilendirmektedir” dedi.
          
Program imam-hatip Erkan CENGİZ’in okuduğu Kur’an-ı Kerim ve Meali ile devam etti. Kur’an tilavetinden sonra toplantı gündemi görüşüldü. Arkasından din görevlilerinin okuduğu ilahi ve kasideler gönüllerde hoş esintiler bıraktı.
          
Programda piknik ve çalışmalar hakkında din görevlilerine görüşlerini belirtme imkanı verildi. En kıdemli Din görevlisi Nevzat ERTAN yaptığı konuşmada anlamlı ve güzel bir günü yaşadıklarını belirterek, katkısı olan tüm din görevlilerine teşekkür etti.
         
Diğer görevlilerde İlçe Müftümüz Mustafa AYDIN İlçemize tayin olduktan sonra başlatmış olduğu ve dört senedir devam ettirilen bu güzel adetten memnuniyetlerini dile getirerek bundan sonraki senelerde de değişik yerlerde devam ettirilmesi hususunda hemfikir olduklarını beyan ettiler