SİYASET Haber Girişi : 04 Mayıs 2015 01:23

Yeni Türkiye ve yeni Erzurum için daha hızlı koşacağız

Yeni Türkiye ve yeni Erzurum için daha hızlı koşacağız
İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Alâ, kent ekonomisinden yeni yatırımlara ve yeni Anayasa çalışmalarına kadar Palandöken'e özel açıklamalarda bulundu.
Seçim çalışmalarını memleketi Erzurum'da sürdüren İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Erzurum milletvekili Adayı Efkan Alâ, gazeteniz Palandöken'e önemli değerlendirmelerde bulundu. Seçim çalışmalarını büyük bir heyecanla sürdürdüklerini belirten Alâ, "Milletimiz siyasi istikrarın arkasında duruyor. Bizde yolumuzu yeni Anayasa ile açalım diyoruz. Erzurum'u ticaret üssü yapalım istiyoruz"dedi.
Erzurum'u bölgenin üssü yapmak için büyük çaba harcayacaklarını ve yılmadan çalışacaklarını da belirten Efkan Alâ, "Hem bizde hem de hemşehrilerimizde bu kararlılık var. Erzurum'u en iyi noktalara taşımak için için büyük bir azim var. Artık bu hedefe ulaşmak için imkanlarımızın da olduğunu söylemek isterim. Ciddi adımlar attık. Atmaya da devam edeceğiz"diye konuştu.

KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ

Erzurum'u beklenen noktaya taşıyacaklarını bundan hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini de ifade eden Alâ, "Hizmet kervanını sürdüreceğiz. Türkiye'yi dünyada, Erzurum'u ise ülkemizde lider konuma getireceğiz. Buna gücümüzde var, kararlılığımız da. Yatırım ve hizmetlerimiz sadece kent merkezleriyle değil, ilçelerle de devam edecek. Bunu yapacak güce sahibiz" şeklinde konuştu. 

"CUMHURBAŞKANIMIZ DADAŞLARLA BULUŞACAK"

Başbakkan Davutoğlu'nun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Erzurum'a geleceğini belirten Efkan Alâ, "Başbakanımızın ardından Sayın Cumhurbaşkanımız Erzurum'a gelecek. Bizleri soykırım yaptınız diye itham edenlere  Erzurum'dan hep birlikte haykıracağız. Bu iddiaları şiddetle reddederek adreslerine iadeli taahhütlü geri göndereceğiz. Bu gür sesi Erzurum İstasyon Meydanı'nda milletimizle birlikte çıkaracağız. Dadaşların gür sesinin çıkmasını arzuluyorum. Bütün hemşerilerimizi o gün İstasyon Meydanı'na bekliyoruz."dedi.

"MİLLET İRADESİNİ 
NASIL HAKİM KILARIZ"

Alâ, açıklamalarını şöyle sürdürdü;
Siyasi yollardaki mayınları temizlemek için, bir daha geri gelmeyecek biçimde ortadan kaldırmak için yeni bir Anayası'nın şart olduğunu söylüyoruz.  Yeterince hızlı yol alamıyoruz. Direkt önümüze engeller çıkarılıyor. Kriz saldırıları oluyor, çeşitli iç ve dış saldırılar girişimlerde bulunarak iş birliğinde bulunuyorlar.  Bunları yapamaz hale getirmenin yolu tabii ki Anayasadır. Bakın, her problemleri çözdüğümüzde inanılmaz mesafeler alıyoruz. Güçlü bir siyasi istikrar olduğunda mesafeler alıyoruz. Ama ne zaman ki içerde koalisyonlar, çekişmeler oluyor  Türkiye çalkalanıyordu. Şimdi dünya krizlere girdi. Dünya'nın güçlü ülkeleri krizlere girdiler ama Türkiye yoluna istikrarla devam etti. Yeni Anayasa 1980'de 28 Şubat dönemlerinde döşenen engellerin ebediyen siyasi hayatımızdan çıkarılmasının yoludur. Bu nedenle çok önemsiyoruz.  Ümit ediyorum ki Erzurumlu hemşerilerim, Nene Hatun'un torunları bunlara karşı daha güçlü olarak sandığa mesajını verecek. Biz de o mayınları temizleyerek bir daha geri dönüşü olmadan Türkiye'yi ve Erzurum'u layık olduğu yere götürerek düz bir şekilde yolumuza devam edeceğiz"
Cem BAKIRCI / Palandöken
Etiketler : efkan
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.