GÜNDEM Haber Girişi : 17 Eylül 2017 07:50

Yeni Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş oldu

Yeni Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı'na Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş atandı. Yeni Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Erbaş kimdir?
Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanan Prof.Dr. Ali Erbaş'ın Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili olarak "İslam tarihinde birbirine benzer bazı gruplar olsa da hem mehdi/mesihi hareketlerden ve hem de Hasan Sabbah hareketinden içinde unsurlar barındırmakla birlikte nev-i şahsına münhasır ve yaptıkları ortaya saçıldıkça bizleri şaşkına çeviren en karanlık hareket FETÖ'dür" değerlendirmesi yaptığı ortaya çıktı.

Erbaş, Diyanet Aylık Dergi'nin Eylül 2016 tarihli sayısında yazdığı "Mesih/Mehdi Beklentisi ve İstismarı" başlıklı yazısında Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ TERÖR ÖRGÜTÜ

Erbaş, sözkonusu makalesinde "İslam tarihinde birbirine benzer bazı gruplar olsa da hem mehdi/mesihi hareketlerden ve hem de Hasan Sabbah hareketinden içinde unsurlar barındırmakla birlikte nev-i şahsına münhasır ve yaptıkları ortaya saçıldıkça bizleri şaşkına çeviren en karanlık hareket FETÖ'dür. 17-25 Aralık 2013'ten sonra yapmış olduğu entrikalar sebebiyle Devlet tarafından kendisine verilen FETÖ ismi 15 Temmuz 2016 tarihinde millet olarak yaşadığımız darbe-işgal girişimini organize etmiş olması sebebiyle dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir terör örgütü olduğunu göstermiştir" dedi.(iha)

Etiketler : diyanet
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.