EKONOMİ Haber Girişi : 25 Eylül 2011 11:50

Yemişli Kuran Kursu Çanakkale Gezisi Düzenledi.

Yemişli Kuran Kursu Çanakkale Gezisi Düzenledi.

Karataş ilçe Müftülüğüne bağlı Yemişli Kur’an Kursu genel kültür etkinlikleri çerçevesinde Konya, Bursa, Çanakkale ve Eskişehir gezisi düzenledi.Gezide, tarihi ve turistik yerler, Bursa da Ulu Cami ve Emir Sultan Hazretlerinin türbeleri, Çanakkale de şehitlikler rehber Tarihçi Salim Dağ eşliğinde ziyaret edildi.‏

Yemişli Kur’an Kursu Öğrencilerinden 20 kişilik oluşan,3 günlük Çanakkale gezisi verimli geçti.

Milli tarihimiz içerisinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale Savaşları ve savaşların gerçekleştiği yerler, son yıllarda yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğramaya devam ediyor. Özellikle yurdumuzun her yöresinden farklı kesimlerden gelen ziyaretçiler, anlamlı duygularla geri dönüyorlar.

Karataş Kur’an Kursu öğreticisi Mesut Gökkaya “Çanakkale’ye bir gezi düzenledik. Çanakkale şehitlerinin geziye ilgi oldukça yoğundu. Sabah erken saatlerde başlayan gezimiz 57.alay şehitliğini ziyaret ile başladı. Rehberin Salim Dağ anlattığı hikâyelerin de etkisiyle oldukça duygulu anların yaşandığı şehitlikte; Mehmet Akif Ersoy’un:“Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi” mısraındaki hissiyatı ve haklılığı bir kere daha hissedilmiş oldu.

Toplam 20  kişiyle çıktığımız yolculukta; Anafartalar, Kocaçimen, Kanlısırt, Arıburnu,Yeşil Tepe,Conk Bayırı gibi Çanakkale Savaşının yapıldığı alanlar ve Meçhul Asker Anıtı,Seyit Onbaşı anıtı,Aziziye Tabyaları ve savaş siperleri gibi bir çok anıt ve orijinalliği korunmuş yerleri gezdik.Gelibolu Yarımadası turumuz,öğlen namazından sonra Çanakkale  Şehitler Abidesi ziyaretimizle devam edildi. Birinci Dünya Savaşında İngiliz, Fransız ve Rus donanmalarının çıkarma yapmalarına karşı Müslüman ordumuzun onları nasıl hezimete uğrattığını Rehberimiz büyük bir coşkuyla anlattı. Tüm otobüstekiler çok duygulandık. Parmakları, kolları koptuğu halde kahramanca mücadele eden Türk askerlerinin mücadelesi hepimizi ağlattı.”dedi.

Türkiye’nin birçok ilinden ziyaretlerin olduğunu gördüğümüz ve bu yüzden zaman zaman yoğunluk yaşadığımız Çanakkale gezimiz en son Yahya Çavuş Şehitliği ve anıtını ziyaretle sona erdi.

İlçe Müftüsü Mehmet Fidan,“Faydalı bir gezi oldu.Kur’an Kurslarımızda Dini Bilgilendirmenin yanında bu tür sosyo-kültürel faaliyetler de vardır. Çocuklarımız yaşanan tarihe saygı duymaları ve Ecdadının büyüklüğünü yerinde görmesi, Yakın tarihimizi hep kitaplardan okuyarak öğrenmeye çalışan öğrencilerimizin düzenlenen gezi ile o dönemlerde yaşananları görmelerini sağlamaktan çok mutluyuz. Öğrencilerimizin bu gezi sayesinde hem bağımsızlık savaşlarımızdan bir tanesinin verildiği bu toprakları gezmesi sağlandı, hem de daha önce yaşadıkları ilin dışına bile çıkamayan öğrencilerimizin ülkemizin tarihi ve turistik yerlerini tanıma fırsatı verildiğini belirten Fidan, Yüce Rabbimiz hayat kitabı Kur’an-ı Kerimde yeryüzünde gezi yapılmasını, gözlemler yapılıp ibretler ve dersler çıkarılmasını bizlere emrediyor. Seyahat ve gezi yapmanın hem sağlığımıza hem de bilgi ve görgümüze olumlu etkileri vardır. Çanakkale ilimiz, milli tarihimiz açısından çok önemli bir yere sahiptir. Burada milli olanla dini olanı birlikte yaşıyorsunuz. Gençlerimize tarih şuurunu verebilmenin en iyi yöntemlerinden birisi de Çanakkale’yi anlamak ve anlatmak olmalıdır.