HABERDE İNSAN Haber Girişi : 05 Aralık 2022 23:23

Yeğeni için nöbette

Yeğeni için nöbette
Bin 190 gündür oturma eyleminde olan aile sayısı 335'e yükseldi. Erzurum’dan giden Bayram Uçucu, yeğeninin 2014 yılında PKK’lılar tarafından dağa kaçırıldığını ileri sürdü.

Çocuklarının PKK terör örgütü mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır annelerinin evlat nöbetine 1 aile daha katıldı. Nöbetteki aile sayısı 335’e yükseldi.

3 Eylül 2019 yılında farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti bin 190 gündür kararlılıkla devam ediyor. Ailelerin çadırdaki umutlu bekleyişi devam ederken Erzurum’dan 1 ailenin daha katılımıyla sayı 335 oldu.

Yeğeni Menşure Uçucu için Erzurum’dan Diyarbakır’a gelerek evlat nöbetine dahil olan Bayram Uçucu, yeğeninin 2014 yılında PKK’lılar tarafından dağa kaçırıldığını ileri sürdü.

Yeğenine ‘teslim ol’ çağrısında bulunan Uçucu, “Yeğenim Menşure için evlat nöbetine katılıyorum. Buradaki evlat nöbetine kimsenin etkisi altında kalmadan yeğenim için geldim. Yeğenimi 2014 yılında PKK’lılar kandırıp kaçırdı. Ben yeğenimin dönmesi için buradayım. İnşallah sesimi duyup gelir. Sadece Menşure değil, tüm kaçırılan çocuklar için umudumuz geri dönmeleri yönünde. Buradan yeğenime çağrım, dönsün. Kapımız açık, devletimize sığınsın. Yeğenim dönmeyene kadar burada bekleyeceğim” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.