GÜNCEL Haber Girişi : 20 Kasım 2008 13:01

Yazıcıoğlu temel atma törenine katıldı

Yazıcıoğlu temel atma törenine katıldı
Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, mevcut bir kurumu 'kaldıralım' demenin doğru bir düşünce olmadığını ifade ederek, ''Diyanet İşleri Başkanlığı bugün sadece Türkiye'nin değil Balkanların, Kafkasların, Orta Asya'nın da hizmet aldığı bir kurum. Bunu kaldırdığınız zaman yerine ne koyacaksınız? Yani bu boşluğu nasıl dolduracaksınız?'' dedi.

Sait Yazıcıoğlu, Diyanet Camii'nin temel atma töreni öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Alevilerle ilgili çalışmaların geldiği son aşamayı soran bir gazeteciye Yazıcıoğlu, henüz netleşmiş bir şey olmadığını ve fikir alışverişi içinde bulundukları yanıtını verdi.

Yazıcıoğlu, Alevilerin mitinginden sonra yaptığı açıklamayla bugün gelinen noktayı nasıl gördüğünün sorulması üzerine de, ''O gün yaptığım açıklamaların bir şekilde aşırı bir noktaya çekilmesini doğrusu ben yadırgadım. Kurulu bir kurumu 'kaldıralım' demek doğru bir düşünce değil bana göre. Diyanet İşleri Başkanlığı bugün sadece Türkiye'nin değil Balkanların, Kafkasların, Orta Asya'nın da hizmet aldığı bir kurum. Bunu kaldırdığınız zaman yerine ne koyacaksınız? Yani bu boşluğu nasıl dolduracaksınız? Ben bunları kastetmiştim'' şeklinde konuştu.

MHP'nin Alevi açılımıyla ilgili değerlendirmelerine ilişkin soruya ise Yazıcıoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamaları çok olumlu bulduğunu söyledi. Bu konuşmayı da değerlendirdiklerini belirten Yazıcıoğlu, ''Bunun da çözüme katkısı olacağına inanıyorum'' dedi

İHA