EKONOMİ Haber Girişi : 08 Ağustos 2010 17:49

Yaz Öğrencilerinden Mezuniyet Şöleni

Yaz Öğrencilerinden  Mezuniyet Şöleni

İzmir-Karabağlar Müftülüğü’ne bağlı ve Ege’nin en büyük yatılı eğitim-öğretim kurumlarından biri  olan İzmir Hatay Kız Kur’an Kursu,  yaz dönemi mezunlarını verdi. İzmir Hatay Yaz Kur’an Kursu öğrencileri,  Kestanepazarı Konferans Salonu’nda düzenledikleri mezuniyet şöleni ile hem kazandıkları becerilerini sergiledi, hem de katılım belgelerini  aldı.

İzmir Hatay Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin, Cennetçeşme Fatih Kız Kur’an Kursu yaz dönemi öğrencileri ile  birlikte hazırladığı programa, Karabağlar İlçe Müftüsü Emin ARIK’ın yanı sıra, Bornova Müftüsü Muhammet İNCEOĞLU, Buca Müftüsü Adem GÜLMEK, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.  Tiyatro gösterileri, şiirler ve  Türk Tasavvuf Müziği konserinden oluşan program büyük beğeni topladı.
 
Şölenin açılışında konuşan Karabağlar Müftüsü Emin ARIK, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında hizmete giren 300 yatılı öğrenci kapasiteli İzmir Hatay Kız Kur’an Kursu’nun, Ege Bölgesi’nde hafız yetiştiren sayılı kurumlardan biri haline geldiğine dikkat çekti. ARIK; “Kısa bir sürede öğrencilerimizin  Kur’anı Kerim’i , Dini bilgileri öğrenmeleri, bazı beceriler kazanmaları ve kendilerini geliştirerek kurslarımızdan ayrılmaları, Karabağlar Müftülüğü olarak eğitimde ulaşmak istediğimiz hedefe adım adım ilerleyişimizin bir göstergesidir. İzmir Hatay Kız Kur’an Kursumuz bu yönüyle de sadece ilçemizde değil, Ege’de sayılı eğitim kurumlarımızdan biridir” dedi.
 

Davetlilerin ilgiyle takip ettiği programın sonunda, İzmir Hatay Yaz Kur’an Kursu’ndan mezun öğrencilere belgeleri, Karabağlar Müftüsü Emin ARIK, Bornova Müftüsü Muhammet İNCEOĞLU ve Buca Müftüsü Adem GÜLMEK tarafından verildi.

Ayrıca Cennetçeşme Fatih Camii ve  H.Fatma Tatari Camii’nde de yaz Kur’an Kursu öğrencileri için program düzenlendi. Cennetçeşme Fatih Kız Kur’an Kursu Fahri Öğreticisi Şennur BALCI ile Fahri Öğretici Fatma Zehra Şimşek ve öğrencilerince hazırlanan programlar, öğrenci velileri tarafından beğeniyle izlendi.