ERZURUM Haber Girişi : 17 Şubat 2015 12:20

Yayla ve tabiat turizmi için çalışmalar başladı

Yayla ve tabiat turizmi için çalışmalar başladı
Erzurum'a gelen Bakan Eroğlu, DSİ Konuk Evinde kamu kurum ve kuruluş amirleriyle bir toplantı düzenledi.
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bayburt ve Erzurum'da incelemelerde bulundu.
Gümüşhane'den karayolu ile Bayburt'a gelen Bakan Eroğlu, Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Bayburt Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'ne katıldı.
Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada Bayburt'a 141 milyon liralık 24 yeni yatırım müjdesini verdi.
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, kongrenin ardından Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'i ziyaret etti.
Daha sonra karayoluyla Erzurum'a gelen Bakan Eroğlu, DSİ Konuk Evinde kamu kurum ve kuruluş amirleriyle bir toplantı düzenledi.

YAYLA VE TABİAT TURİZMİ 
OLARAK DA BİR 
ÇALIŞMA YAPACAĞIZ
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Bakan Eroğlu'nu ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek bir brifing verdi.
Burada verilen yemekten sonra kısa bir açıklama yapan Bakan Eroğlu, Erzurum'da birçok baraj ve göletin yapımını bitirdiklerini, 148 dere ıslahı yaparak kentti taşkın riskinden kurtaklarını söyledi. DSİ'nin yatırımlarının devam edeceğini belirten Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
"Erzurum orman açısından son derece fakir. Malesef geçmişte orman olmadığı için mera olarak kullanlmayan yerler bile mera olarak yazılmış. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Dedik ki topluca meraları değerlendirelim. Burada hayvancılık fevkalede önemli. Mera olarak kullanılması mümkün olmayacak ama mera olarak yazılan yerleri topluca alalım ve buraları ağaçlandıralım. İkinci bir düşüncemiz de burada köylere yakın alanlarda gelir getirici bir takım türleri dikerek bozuk orman alanlarını ve meralarıda vatandaşlara kura çekip, parsel parsel dağıtalım. Üç yıl bakımı ve dikimi olmak üzere bütün masrafları bakanlığa ait olsun. Geliri de kura çekmek suretiyle vatandaşa verilsin. Vatandaş 'burası benim yerim ve geliri bana ait' diyebilsin. Bu şekilde kırsal kalkınmayla ilgili bir hamle yapalım istiyoruz. Bunun dışında gerekirse bal ormanı kurabiliriz. ORKÖY buralarda hayvancılık ve arıcılık gibi desteklerini, kredilerini 10 kat artırsın. Burası aynı zamanda kayak merkezi. Burayı aynı zamanda yayla ve tabiat turizmi olarak ta bir çalışma yapalım. 

NENEHATUN VE DADAŞLARININ 
KAHRAMANLIĞINI GELECEK 
NESİLLERE AKTARACAĞIZ
Ayırca Nene Hatun Milli Parkın da hazırlıklar tamamlandı. 93 harbi milletimizin tarihinde çok önemli bir harptir. Oradaki Nene Sultan ve Dadaşlarının kahramanlığını gelecek nesillere aktarmamız gerekir. Bu ülke kolay, bu vatan kolay kazanılmadı. Şanlı bayrağımız dalgalanıyorsa onların yaptığı büyük kahramanlıklar, şehitlerimizin can siperhane çalışmaları ve canlarını seve seve feda etmeleri neticesinde bugünlere geldik. Bu bakımdan buraları çok iyi tanıtmalıyız" dedi.
Bakan Eroğlu daha sonra basına kapalı olarak düzenlenen toplatının ardından 21.20 uçağı ile Ankara'ya döndü.

ŞEHİR TARİHİ DOKUSUNU KORUYARAK HIZLA KALKINMAKTADIR
Vali Dr. Ahmet  Altıparmak toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nu ilimizde görmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, yapılacak toplantıyı,mevcut olan bölge müdürlükleri ve ilimizin temel sorunları,yatırımlarını bir arada  değerlendirmek için düzenlediklerini söyledi.
Bölgede Erzurum'un  doğunun merkezi olmasından öte 13 ile hitap eden bir il olduğunu belirten Vali Altıparmak "yani Erzurum ne kadar güçlü olursa, ne kadar kalkınırsa bayındır olursa,Erzurum'un sorunları ne kadar çözülürse, bölgede o kadar kalkınmış olacaktır.Bölgede yaşanan göç aynı şekilde Erzurum'un kalkınmasına bağlı olarak duracak yada devam edecektir" dedi.
Hem kendilerinin ,hem Büyükşehir Belediye Başkanının katkıları sayesinde yapılan çalışmalar ile Erzurum'un kalkınmasının ivme kazandığını, Erzurum'un tarihi dokusunu koruyarak hızla kalkındığını belirten Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak,kış merkezi olan ilimizde bundan böyle daha yeşil bir ortamda insanlarımızın kayma imkanı bulacağını,ağaçlandırma konusunda da ciddi bir çalışma yapıldığını söyledi.

Etiketler : yayla
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.