Yatırım için yeni teşvikler lazım

3.organize sanayi için minnettarız, ama…

Yatırım için yeni teşvikler lazım

Gazeteniz Palandöken’in aylar önce duyurduğu 3. Organize Sanayi’nin artık hayata geçecek olması, özellikle iş dünyasında sevinçle karşılandı. AK Parti milletvekilleri Recep Akdağ, Selami Altınok, İbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenlioğlu Ban’ın, il başkanı Mehmet Emin Öz ve büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen’le birlikte açıkladıklarıyeni organize sanayi Ilıca’nın çıkışında yer alacak.

Sanayi yatırımları açısından hayli zayıf durumda olan Erzurum’un bu alanda ciddi hamleler yapmaya ihtiyacı var. Bu sebeple yeni organize sanayi yatırımcı açısından elbette ki önemlidir. Ancak büyük yatırımcıların Doğu’yu tercih etmesi için ilave teşviklere ve özendirici bir anlayışa ihtiyaç duyulmaktadır.

Yeni bir organize sanayii kurmak belki başlı başına bir hizmet olsa da tek başına yeterli değildir. Ülke çapındaki yatırımcıların Erzurum ve benzeri şehirlere gelmesi için merkezi hükümetin yeni teşvik paketleri çıkarması zorunludur.

20 yıldır iktidar olmayı sürdüren AK Parti, hizmet süresi içerisinde Doğu ve Güneydoğu’da özel teşebbüsün yatırım yapmasını özendirecek onlarca yasa çıkardı.

Ve bu zaman zarfında gördük ki bu yasalar çok da hayra vesile oldu. Misal; Erzurum, dört tane tekstil fabrikasıyla adeta bu alanda bir üs olma yolunda ilerliyor. Ancak değişen şartlar ve ticaret konsepti artık diyor ki yeni yatırım için ilave desteğe ihtiyaç var.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.