GENEL Haber Girişi : 15 Nisan 2019 10:05

Yatarak profesör olma DÖNEMİ BİTTİ

Yatarak profesör olma DÖNEMİ BİTTİ
Palandöken'e konuşan Çomaklı, ses getirecek açıklamalar yaptı
Bir dönem FETÖ ve Kırkıncı'nın karargâhı olan Atatürk Üniversitesi, rektör Ömer Çomaklı ile dünya kantarına çıktı. Çomaklı, şair hemşerimiz Ziya Paşa'nın dizelerini kendisine ilke edindi:
İdrak-i maali bu küçük akla gerekmez. 
Zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez.

62 yıllık tarihe sahip bir 
üniversitemiz var. Ama ne yazık ki bu üniversitemiz, yakın zamana kadar yaptığı bilimsel çalışmalar, eğitime verdiği katkılar ya da ürettiği projeler sayesinde değil, hep hangi tarikat, hangi cemaat ve hangi ideoloji tarafından ele geçirildiği ile gündeme geldi. 
Milliyet gazetesi vaktiyle Atatürk Üniversitesi için şu başlığı atmıştı: "Burası medrese, 
rektör de müderris!"
Ömer Hoca ezber bozuyor 
  Takdir edersiniz ki bu tanım, hiç de hoş bir şey değildi. Ömer Çomaklı, yani üniversitenin rektörü çıkıp ezber bozan ifadeler kullandı. Dedik ki, "Bu üniversite, ya evrensel adına yaraşır işler yapacak ya da birilerinin karargahı olmaya devam edecek" Rektör Çomaklı birincisini tercih etti ve aynı anda bir çok cephede savaş açarak, Atatürk Üniversitesi'ni bilimin ve ilmin merkezi haline getirmeyi tercih etti.
Çomaklı ölçüyü koydu:
Bizim önceliğimiz ilim ve bilim üretmek
"Burası bir eğitim yuvasıdır, burada yalnızca bilimin ve aklın ışığı altında ilim üretilmedir. Kim hangi inanca mensup olursa olsun, bu; bizim için değerlidir . Ama hiç kimse bu üniversiteyi kendi ideolojisinin arka bahçesi haline getiremez, buna izin vermedik, vermeyeceğiz de... Biz Atatürk Üniversitesi'nde bilim ve ilimde dünya ölçeğinde bir noktaya getirmeye çalışıyoruz."
Rektör’den özeleştiri
Bu sözler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı'ya ait... Hoca, geride bıraktığı hizmet yılında, bu şehre, bu ülkeye ve bu eğitim camiasına nasıl katkılar sunacağını gösterdi. Hoca, hiç kimseyi savunduğu inancından ötürü dışlamadığı gibi bilakis üniversite bünyesinde "aykırı" kabul edilen görüşteki ilim adamlarına sahip çıktı, onların önünü açıp onlara yeni hizmet alanları sundu.
Hoca elinden geleni yapıyor
Ömer Çomaklı, bu şehir için bir rektör olmaktan öte, teminatın bir isimi... Çünkü o istiyor ki, Erzurum öyle bir kalkınsın ve öyle bir kalsın ki günün sonunda ülke genelinde ilk üç arasına girsin. Rektör Çomaklı'nın bu hayali bir gün gerçek olur mu olmaz mı bilemeyiz, ama görünen şudur ki rektör Çomaklı, bu şehir ve bu ülke için elini taşın altına koymaktan çekinmeyen bir hoca...
Ömer İkbal - Palandöken






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.