ERZURUM Haber Girişi : 08 Nisan 2015 15:49

YAKUTİYE BELEDİYESİ VE ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ

YAKUTİYE BELEDİYESİ VE ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ
Yakutiye Belediyesi tarafından geliştirilen ve Atatürk Üniversitesinin desteklediği proje ile 45 öğrenci eğitimlerini tamamlayarak diplomalarını aldılar.
Yakutiye Belediyesi tarafından geliştirilen ve Atatürk Üniversitesinin desteklediği proje ile 45 öğrenci eğitimlerini tamamlayarak diplomalarını aldılar. Mezuniyet töreninin ardından Erzurumlu sanatçı Aysun Gültekin bir birinden güzel türküleriyle annelerin mezuniyetlerini renklendirdi. Belediye Başkanı Ali Korkut, kadınlara ve çocuklara pozitif ayrım içeren proje yapmaktan mutlu olduklarını belirtirken, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, annelerin çocuklarıyla yetiştiği farklı bir ortama şahit olduklarını söyledi. Mezun olan anne Kezban Çalıklar ise kadına şiddetin arttığı günümüzde Erzurum'da annelere sunulan fırsatın örnek nitelikte olduğunu söyledi. 
Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan, Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi tarafından desteklenen "ANNE ÜNİVERSİTESİ" mezunlarını verdi. Ortaokul, Lise ve Üniversitede çocukları eğitim gören 45 annenin katıldığı; 8 hafta, 48 saat süren eğitim programı tamamlanarak katılımcılara diplomaları verildi. Kişiler arası iletişimden, çevre bilincine, kadın ve çocuk hakları, değerler eğitimi, sağlık ve benzer konularda eğitim gören 45 kadın mezuniyetle keplerini giydiler. Mezuniyet nedeniyle Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonunda tören düzenlendi. Törene proje sahipleri Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ETÜ rektörü Muammer Yaylalı, akademisyenler, öğrenciler, çocukları ve aileleri katıldılar. Törenin ardından Erzurumlu sanatçı Aysun Gültekin birbirinden güzel türkülerden oluşan mini bir konser verdi.
ALİ KORKUT, KADINA VE ÇOCUKLARA POZİTİF AYRIM YAPIYORUZ
Anne Üniversitesi projesinin kadınlara pozitif ayrım olduğunu hatırlatan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, "Yerel Yönetimlerin rutin görevlerinin dışında topluma katkı sağlayacak proje geliştirmesi ve destek olunması gerekmektedir. Biz de Belediye olarak bunu yapıyoruz. Projelerimizde kadın ve çocuklara pozitif ayrım yapıyoruz. Toplumun temeli aile, ailenin önemli faktörü annedir. İyi yetişmiş özgüveni yüksek, çeşitli pozitif değerleri bünyesinde taşıyan annelerin yetiştirdiği evlatlar, aileleri toplum ilkesi ve insanlık için daima faydalı olur. Başarıyla tamamlanan anne üniversitesi eğitim programı içerisinde olmaktan memnuniyet duymaktayım.
Şehrimizde ve bölgemizde ilk defa uygulanan bu eğitim programında Yakutiye Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi son derece önemli bir işbirliğine imza atmıştır. Gönüllülük esasına dayanarak katkı sağlayan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Belediye olarak bizimde naçizane katkılarımız oldu. Annelerin tespit ve kaydı, eğitim boyunca ulaşım yemek ve sosyal etkinlikler yapılması gibi, son olarak bu anlamlı günde annelerimize müzik ziyafeti vereceğiz. Değerli sanatçı Aysun Gültekin hanımefendiyi sizlerle buluşturacağız. Bütün bunların ötesinde bugün burada annelerimizin gözündeki heyecanı görüp, hayallerinin gerçekleşmesinde katkı sağlamak son derece mutluluk verici. Bu önemli projede değerli katkılarını hiçbir zaman üzerimizden eksik etmeyen başta sayın Rektörümüze ve değerli hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi arz ediyor hepinize saygılar sunuyorum" dedi.
ANNEDEN ÖNEMLİ SÖZLER
8 haftalık eğitimin ardından diplomaya hak kazanan annelerden Kezban Çalıklar, kısa bir konuşma yaptı. Anlam yüklü konuşmada Kezban Çalıklar, "Bir kadını eğitirseniz, bir kuşağı eğitirsiniz. bizler çocuklarımızı vatana ve millete daha hayırlı evlatlar olarak yetiştirmek istiyoruz. Ülkemizde kadına şiddetin bu kadar arttığı bir dönemde Erzurum'daki annelerin üniversite eğitimi verilmesi biz anneler için çok önemli ve manidardır. Dilerim bu eğitim ülkemizdeki tüm annelere tanınır. Atatürk Üniversitesinden mezun olmak gururdur diyorum herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Eğitim organizasyonunu sağlayan Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Ayda Çebioğlu ise 8 hafta boyunca çok keyif verici bir süreci geride bıraktıklarını belirtti. Çebioğlu, "İnsani değerler eğitimde annelerimiz çok duygulandılar çok güzel dakikalar geçirdiler. Evlilikte çatışma yönetimini konuştuk, evlilikte çatışmalar olmasın bunu önleyelim diye evlilikte çatışma yönetimini konuştuk. Öfke yönetimi, empati, ilkyardım eğitimi aldılar ve çok memnun kaldılar. Şimdi çok farklı bir pencereden dünyaya bakıyorlar. Katkı sunmak güzeldi" dedi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise konsantre bir bilgi birikimini bitirerek diploma alan öğrencilerin hayata çok farklı bakacaklarına inandığını söyledi. Koçak, "İnsan hayatında farklı dönemler vardır. Zaman zaman hissetmek istedikleri duygular vardır. Onların biride bugün burada törende diplomalarını vereceğimiz üniversite mezunu olmak. Anneler çocuklarını yetiştirirken kendilerini de yetiştiriyorlar." şeklinde konuştu.
Etiketler : yakutiye
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.