GÜNDEM Haber Girişi : 12 Nisan 2017 22:19

Vuslatın adı EVET

Vuslatın adı EVET
16 Nisan Pazar günü yapılacak referanduma üç gün kala Erzurum'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstasyon Meydanında yüz bine yakın coşkulu kalabalığa hitap etti.

16 Nisan  Pazar günü yapılacak referanduma  üç gün  kala Erzurum'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  İstasyon Meydanında yüz bine  yakın coşkulu kalabalığa hitap etti.

İki yıl aradan sonra yeniden Erzurumlularla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan İstasyon Meydanı'nda ki  coşkulu kalabalığı görünce vatandaşlara  Erzurum türküleriyle seslendi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren miting alanına giden ve Cumhurbaşkanı Erdoğanı bekleyen  vatandaşlara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Seyfettin Azizoğlu  ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ  konuşma yaptı.

Erzurum türküleriyle hitap etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evet Platformu" tarafından düzenlenen Erzurum Buluşması'nda İstasyon Meydanı'nda coşkulu yüz binleri  karşısında görünce moral buldu.  Erzurum yöresine ait 'Huma Kuşu' türküsünün sözleriyle konuşmasına başlayan , Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Mızıka çalındı düğün mü sandın, Al beyaz bayrağı gelin mi sandın? Yemen'e giden gelir mi sandın, Dön gel ağam dön gel dayanamirem, uyku gaflet basmış uyanamirem ağam öldüğüne ey ey inanamirem.'Erzurum ağıdıyla konuşmasını sürdürdü.

 "Huma kuşu yükseklerden seslenir/ Yar koynunda bir çift suna beslenir/ Sen ağlama kirpiklerin ıslanır/ Ben ağlim ki belki gönül uslanır/ Sen bağ ol ki ben bahçende gül olim/ Layık mıdır yanim yanim kül olim/ Sen bey ol ki ben kapında kul olim/ Koy desinler bu da bunun kuludur" dizelerini okudu.Türküdeki kulu hizmetkar olarak yorumlayan Erdoğan, kula kulluk edilmeyeceğini, sadece Allah'a kulluk edildiğini söyledi. Erzurum'dan övgü ile bahseden Erdoğan, "Dadaş çelik bir yaydır, onu germeye gelmez/ Çağlayan bir sel olur, dağlara da baş eğmez" dizelerini okudu ."Dağlara baş eğmeyen Dadaşlar   16 Nisanda meydanı bunları dar etmeye hazır mı?" diye sordu.Erzurumlular ise hep bir ağızdan evet evet cevabını verdi.

Kardeşlerim, Dadaşlarım söz konusu vatan olduğunda, millet olduğunda Dadaş gözünü kırpmadan öne atılır. Ne diyor Erzurum ağıdın da, 'Mızıka çalındı düğün mü sandın, Al beyaz bayrağı gelin mi sandın? Yemen'e giden gelir mi sandın, Dön gel ağam dön gel dayanamirem, uyku gaflet basmış uyanamirem ağam öldüğüne ey ey inanamirem.' Kardeşlerim Erzurum bugün her zamanki gibi bir başka. Erzurumlunun gözü pek yüreği yufkadır yufka. Sevdiklerine kıyamaz. 16 Nisan aynı zamanda istikrar ve güvendir,dedi.

Doğu'nun incisi Erzurum'a Erdoğan'dan peş peşe müjdeler?

Erzurum seninle gurur duyuyor sloganlarının ardından ben sizinle gurur duyuyorum diye konuşmasını sürdüren Erdoğan müjde üstüne müjde verdi ve kentin 2026 Kış Olimpiyatlarına aday olacağını açıkladı.


İlçelere doğalgaz geliyor..


Cumhurbaşkanı Erdoğan :" Erzurum inşallah Doğu'nun incisi olacak. İnşallah! Buradan hemen bir müjde vereyim. Oltu, Pasinler ve Horosan ilçelerine bu yıl Karaçoban, Narman ve Tortum'a önümüzdeki yıl, İspir'e de bir sonraki yıl doğalgazı veriyoruz.

Erzurum 2026 Kış Olimpiyatlarına aday olacak..

Erzurum'un Doğu'nun incisi olacağını söyleyen Erdoğan, kentin 2026 Kış Olimpiyatlarına aday olacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan : "Erzurum'a kış olimpiyatları yakışır değil mi? Kış üniversite oyunlarını yaptık mı?  Şimdi ilk etabını yaptık olimpiyat olunca ufak düzenlemelerle ona da gireceğiz. Bu organizasyona aday olsak Erzincan ve Kars'ı da alarak bu organizasyona aday olsak fena mı olur?  2026 için böyle bir hazırlık yapıyoruz. Buradan dünyaya bu olimpiyatlarla mesaj vereceğiz. Erzurum'dan yükselen bu sesi duyan arkadaşlarımız herhalde gerekli çalışmaları yaparlar. . Bakanımızda burada oda yakından takip edecektir" dedi. 

23 bin kişinin istihdam edileceği 20 milyarlık kamu destekli yatırım yapılacak.


 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgemizdeki tüm şehirlerimiz gibi Erzurum'un öncelikli sorumluluğunun istihdam olduğunu biliyoruz. Erzurum'a 20 milyar liralık yatırım yapılmasını ve 23 bin yeni istihdam çıkarılmasını planladık. Bunun için devlet altyapı kuracak. Özel sektörde gelecek burada yatırımı yapacak. Tabi bunun için istikrar ve güven gerekiyor. İşte 16 Nisan istikrar ve güvendir. Eğer istikrar ve güven olursa teşvik verseniz de işe yaramaz. İnşallah 16 Nisan'da yeni yönetim sistemine geçerek ülkemizin önünde yeni bir dönem açacağız. Erzurum Türkiye'de bir numara olacak. Batı'ya da cevabını en güzel şekilde verecek mi? Erzurum'a 14 yılda neler yaptığımızı anlatmama gerek yok. Günlük hayatınızın içinde görüyorsunuz,diye konuştu.


Kılıçdaroğlu'na DADAŞ  fıkrasıyla  yüklendi..


Ana muhalefet partisi genel başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürekli yalan söylediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların artık kendisini yormadığını söyledi.Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, dadaş fıkrası anlattı: "Ülkemizde bir ana muhalefet boşluğu olduğunu da herhalde izlediniz. Diyeceksiniz ki Kılıçdaroğlu var ya! Bir dadaş fıkrasıyla bunun cevabını vereyim: Dadaşa sormuşlar Kamil'i mi seversin Kemal'i mi? Dadaş hemen cevap vermiş: Kemal'i severim. Niye demişler? Dadaşın cevabı manidar: Kamil bir yalan söylir bir doğri. Kemal hep yalan söyir beni yormiyir demiş...

Erzurum, sağlık ve eğitimde de merkez şehir olacak..

"Erzurum şehir Hastanesi'nin kapasitesini 300 yatak arttırılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan"Spor tesisleri, bölünmüş yollar, havalimanı en modern şekilde yapıldı. Sağlıkta yapılanları hiç söylemiyorum. Bakanımız burada. O zaten size anlattı. Sadece 1200 yataklı olarak planlanan şehir hastanesini inşallah 300 ilaveyle büyütmekle olduğumuzu ifade etmek istiyorum,dedi. Karadeniz'le Erzurum arasında ulaşımı kolaylaştıracak Ovit Tüneli'nin takip ediyorsunuz değil mi? Buradan Karadeniz'e kısa yoldan gideceğiz. Bayburt tarafında Kop Tüneli'nin inşası sürüyor. Bingöl tarafına yapılacak Çirişli Tüneli'nin hazırlıklarına başlandı. Erzurum İpek Demiryolu'nun en önemli en önemli duraklarından biri olacak.

Erdoğan'ın coşkusu, yüzleri güldürdü.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Evet Platformu" tarafından düzenlenen Erzurum Buluşması'nda meydanın hınca hınç dolması ve  Erzurum için peş peşe verdiği müjdeler başta Sağlık Bakanı Recep Akdağ  olmak üzere milletvekilleri ve Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in yüzünü güldürdü.

Erzurum'a 250 bin kişilik yeni meydan yapılacak..


 Erzurum'a müjdelerle gelen ve çok önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninde karşısında 100 bine yakın kalabalığı görünce Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'den Erzurum'a büyük bir meydan yapmasını istedi. 

Havalimanından İstasyon Meydanı'na gelinceye kadar yoğun bir ilgiyle karşılaştığını, meydan kadar yolların da dolu olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben Sekmen kardeşime diyorum ki, bu meydan Erzurum'a yetmez" diye söze başladı ve "Erzurum öyle bir meydan olsun ki en az 250 bin kişiyi alsın. Hani İstanbul'da Yenikapı Meydanı var ya, hani İstanbul'da senin evinin yanındaki meydan var ya, ha işte öyle bir meydan olsun. Bak, İstasyon meydanınıza sığmıyoruz, bu elbise bize dar geliyor. Şimdi yeni bir elbiseye ihtiyacımız var. Söz mü Sekmen?" dedi. Başkan Sekmen de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Söz Sayın Cumhurbaşkanım" deyince, Erdoğan da kalabalığa "Sekmen'den sözümüzü aldık, inşallah bundan sonraki mitingimizi yeni meydanımızda yapacağız" müjdesini verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.