SİYASET Haber Girişi : 13 Kasım 2008 17:30

Vizeli Sözleşmeli İmam Hatip Alımı

Vizeli Sözleşmeli İmam Hatip Alımı

D U Y U R U

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAN

 

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında bulunan  cami ve mescitlerdeki din görevlisi ihtiyacının karşılanması amacıyla,  06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğü konulan ?Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar? ve bu esaslarda,  12.11.2008 tarihli ve 27052 Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan 2008/14254 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yapılan değişiklik çerçevesinde  160 adet vizeli sözleşmeli  personel(imam-hatip) alınacaktır.

                      

Müracaat edeceklerde aranacak şartlar şunlardır:

 

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak,

2-Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendindeki şartları taşımak.

3-Askerlik hizmetini yapmış  olmak.

4-Erkek olmak,

5-50 yaşından gün almamış olmak.

6-En az ilkokul mezunu olmak,

7-Halen fahri imam-hatip olarak çalışıyor olmak, (Müftülük kayıtlarında fahri görev yaptığına dair Müftülükçe onaylı belgenin ibrazı)

8- İmam-hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

 

Şartları taşıyanlar müracaatlarını 13.11.2008 ile 27.11.2008 tarihleri arasında bilgisayar ortamında www.diyanet.gov.tr adresindeki ?Personel Hizmetleri? bölümüne girerek bu sayfada bulunan Sözleşmeli Personel E-Başvuru adresi üzerinden yapacaklardır.

 

Bilgisayar ortamında illere yerleştirilen adayların il içerisindeki görev yerleri il müftülüklerince yapılacaktır.

Postayla yapılan müracaatlar ile 27.11.2008 tarihinden sonra yapılan müracaatlar ve duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

 

9-Sözlü sınav tarihi Başkanlık internet sitesi (www.diyanet gov.tr adresindeki personel hizmetleri) ile il/ilçe müftülükleri tarafından duyurulacaktır. Bunun dışında herhangi bir duyuru yapılmayacaktır.

10-Sınav, ?Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği?nde belirtilen konularda yapılacaktır.

11- Söz konusu sınavda başarılı olabilmek için en az  70  puan alınması gerekmektedir.

12- Yerleştirmeler, sınav puan ortalamaları en yüksek olan adaylar arasından başlayarak aşağıya doğru kontenjan sayısınca yapılacaktır.

Puanı eşit olan adaylar arasında ise; fahri hizmeti fazla olana, bunda da eşitlik olması halinde de, yaşı en küçük olan adaya öncelik verilecektir. 

13- Sınavda başarılı olanlar, boş kontenjan  bulunması halinde halen görev yaptıkları il veya ilçelere, boş kontenjan bulunmaması halinde Başkanlığın uygun gördüğü yerlere atanacaklardır.

14-Yerleştirme işlemleri sonucunda herhangi bir sebeple adayların başka bir il?e nakil talepleri karşılanmayacaktır.

15-Yerleştirilen imam-hatipler hakkında 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı hükümleri uygulanır.

 

Başvuru için gerekli evraklar;

 

Adaylar internet ortamında kayıt işlemlerini yaptıktan sonra aşağıdaki evraklarla birlikte doğrudan il müftülüğüne müracaat edeceklerdir.

 

1-T.C. Kimlik nolu nüfus hüviyet cüzdanı sureti,

2-Öğrenim durumunu gösterir diploma sureti,

3-Hafızlık belgesi (hafız olduğunu beyan etmiş ise).

4-Sabıka kayıt belgesi. (Sabıka kaydı bulunanlardan mutlaka mahkeme kararlarının istenmesi ve acilen Başkanlığımız görüşünün istenmesi)

5-Daha önce herhangi bir kurum da çalıştı ise, hizmet belgesi.

6-Askerlik yaptığına dair terhis belgesi, askerliğe elverişli değil(Muaf) ise imam-hatiplik yapıp yapamayacağına dair  tam teşekküllü Devlet hastanesinden veya Tıp fakültelerinden alınacak sağlık kurulu raporu.

7-Halen fahri imam-hatip olarak görev yaptığına dair belge.(Fahri hizmeti  gün/ay/yıl olarak yazılacaktır.

                                                                                 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

 

 

E-Başvuru için Tıklayınız