GÜNDEM Haber Girişi : 19 Ekim 2020 12:31

Vali Memiş ve Başkan Sekmen'den Muhtarlar Günü mesajı

Vali Memiş ve Başkan Sekmen'den Muhtarlar Günü mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla birer kutlama mesajı yayınladı.

Vali Memiş, mesajında şunları kaydetti; “Muhtarlık, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, 19 Ekim 1829 tarihinde şanlı ecdadımız Osmanlı tarafından İstanbul’da başlatılan ve 1833 yılından itibaren de Anadolu’nun bütün mahalle ve köylerinde hayata geçirilen muhtarlık sistemi, 1854 tarihli belediye teşkilatından da eski ve köklü bir sistemdir. Halen mevcut yönetim sistemimiz içerisinde muhtarlıklar, yerel yönetimlerin çok önemli bir parçasıdır. Muhtarlarımız, yerel idarelerin en alt birimi olmaları nedeniyle, halkımıza çok yakın olup, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızın sosyal - kültürel hayatıyla yakından ilgilenmektedirler.

Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu ve demokrasi zincirinin ilk halkasını muhtarlarımız oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Aynı zamanda görev yaptıkları mahallelerde devletimizin en temel temsilcileri konumunda olan muhtarlarımız, bulundukları yerlerde devletimizin gözü ve kulağıdır.

Bu nedenle, devletimizin temsilcisi niteliğinde olan muhtarlarımız, devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte, halkımızın talep, problem ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan yetkili makamlara arz ederek, çözüme kavuşturmasında önemli bir görev üstlenerek, halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedirler. Kamu yönetiminin ilk basamağını teşkil eden muhtarlarımız, tasada ve sevinçte halkımızla hep iç içe olmuşlardır.

Bu duygu ve düşüncelerimle, demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan ve üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde ifa eden muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında üstün başarılar temennisiyle, sağlık ve esenlikler diliyorum.”

SEKMEN: MUHTARLAR BİZİM DİĞER YARIMIZ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Yerel yönetimlerin omurgasını oluşturan muhtarlarımızla ne kadar övünsek azdır” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, her yıl 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda; yerel yönetim sistemi içerisinde muhtarların üstlendiği kilit role vurgu yaptı. Muhtarların üstlendikleri sorumluluğun kesinlikle ifade ve izah edilemeyecek kadar büyük olduğunu vurgulayan Başkan Sekmen, muhtarlarla işbirliği ve uyum içerisinde çalışan yerel yöneticiler için başarının işte bu yüzden kaçınılmaz olacağının altını çizdi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bir muhtarın bir mahalle, bir mahallenin bir ilçe ve bir ilçenin de koca bir şehir demek olduğuna dikkati çekerek, “Muhtarlarımız bir bütünün parçaları ve yerel hizmet çarkının en güçlü dişlileridir. Muhtarlarımız olmadan bu mekanizma sürekli yarım ve eksik kalır. Dolayısıyla muhtarlarımız bizim diğer yarımız, demokrasimizin temel yapıtaşı, en güçlü yanımız ve birlikte inşa ettiğimiz yarınlarımız demektir” ifadelerini kullandı.

“MUHTARLARIMIZIN EMEĞİ ÇOK BÜYÜKTÜR”

Erzurum’da göreve geldikleri günden bu yana mahalle ve köy muhtarlarıyla sıkı bir birliktelik ve işbirliği sergilediklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Muhtarlarımız, bizim Erzurum’a hizmet etme gayretimizi artıran hem yol ve hem de mesai arkadaşlarımızdır. Mahallelerimize ve köylerimize yönelik olarak attığımız her adım ve ürettiğimiz her hizmette kuşkusuz muhtarlarımızın emeği ve katkısı da çok büyüktür. Bu vesileyle muhtarlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyor, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.