EĞİTİM Haber Girişi : 02 Aralık 2023 10:47

Vali Çiftçi: Zamanı iyi değerlendirin, kendinize yatırım yapın!

Vali Çiftçi: Zamanı iyi değerlendirin, kendinize yatırım yapın!
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, eşi Azime Çiftçi ile birlikte Palandöken Şehit Hasan Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Öğrencilerle okul yemekhanesinde hem kahvaltı yapıp hem de sohbet eden Vali Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi’ye, yöneticiler tarafından okulun genel durumuyla ilgili bir bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumun ardından okul öğrencilerinden Büşra Köksal, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Rumeysa Kaçar’ın okuduğu ‘Filistin’ ve İlayda Aras’ın okuduğu ‘Kudüs’ isimli şiirlerinin ardından, Büşra Terzi, ‘Kudüs’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.

İlahilerle devam eden ziyarette, öğrencilere hitap eden Vali Mustafa Çiftçi, öğrencilere, zamanı iyi değerlendirmeleri ve çok çalışarak hayırlı birer insan olmaları yönünde öğütlerde bulundu. Geçmişten ibret alıp, geleceğe herkesin kendini iyi hazırlaması gerektiğini ifade eden Vali Çiftçi, şöyle konuştu: “Tarihten ibret almamız gerekiyor sözünü sık sık söyleriz. İbn-i Haldun der ki, ‘ Geçmişler geleceğe, suyun suya benzemesinden daha çok benzer.’ Geçmişimizden ibret almazsak, yaşananları aklımızda tutmazsak, bunlar gelecekte de yaşanacaktır. Dolayısıyla geçmişimizi iyi bilmeli, geleceğe kendimizi iyi hazırlamalıyız.”

Kendi öğrencilik yıllarında yaşadığı hatıraları öğrencilerle paylaşan Vali Çiftçi şunları ekledi: “Bizim okuduğumuz yıllarda pansiyonumuzda 200 kişi kalıyordu. Koğuşumuz 50 kişiydi. Bugün hep birlikte sabah kahvaltısını açık büfe olarak yaptık. Bizim zamanımızda iki çeşit kahvaltı ve bir bardak çay alabiliyorduk. Bunları da göz önünde bulundurmalıyız. Bunlar büyük nimet, sıcacık ortamda çok iyi koşullarda okuyorsunuz. Devlet bütün imkânları sizlerin önüne sermiş durumda. Sizlere düşen de, bu imkânları değerlendirmek ve kendinizi geleceğe hazırlamaktır.”

Dostoyevski’nin ‘Eğer dünyaya yeniden gelme imkânım olsaydı, saniyelerin nabzını tutardım’ sözünden hareketle öğrencilere nasihatte bulunan Vali Çiftçi: “Şu dünyada sizin boşa geçireceğiniz zamanınız yok. Çünkü tam da geleceğe yatırım yapma dönemindesiniz. Ne ekerseniz, ileride onu biçersiniz. Her başarının bir bedeli var, başarıda tesadüfe yer yok. İyi çalışın, kendinize yatırım yapın ki, İnşallah iyi yerlerde olasınız. Şimdi sadece kendinizden sorumlusunuz. İleride güzel yerlerde olduğunuz zaman ailenize, devletinize, milletinize, çevrenize ve doğup büyüdüğünüz yerlere, büyük hayrınız olacaktır.” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un ‘Her kim bu dünyada kazanmazsa bir ekmek parası, dostunun yüz karası, düşmanının maskarası.’ beytiyle sözlerini sonlandıran Vali Çiftçi, gençlere söz hakkı vererek, onlardan gelen talepleri dinledi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.