GÜNDEM Haber Girişi : 31 Ağustos 2023 06:59

Vali Çiftçi: Bu zaferlerle milletimiz tekrar tarihin öznesi olmuştur

Vali Çiftçi: Bu zaferlerle milletimiz tekrar tarihin öznesi olmuştur
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi hanımefendi ev sahipliğinde, ‘Kabul Töreni’ gerçekleştirildi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlediği kabul töreninde, “30 Ağustos’ta kazandığımız “Başkomutanlık Meydan Savaşıyla” Batı karşısında 200 yıldan beri devam eden geri çekilme sona ermiş; milletimiz tekrar tarihin öznesi olduğunu bir kez daha ispat etmiştir.” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi hanımefendi ev sahipliğinde, ‘Kabul Töreni’ gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi, davetlileri kapıda karşılayıp, yakından ilgilendi.

Programa; 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, daire amirleri, askerî erkan şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Program öncesinde günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Vali Çiftçi, şanlı zaferle birlikte aziz millete biçilmek istenen kefenin tarihin çöp sepetine gönderildiğini söyledi.

Vali Mustafa Çiftçi, şöyle konuştu:

“Büyük Zaferin 101. yıldönümünü kutluyoruz. Bu vesile ile sizlerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyor, bu toprakları bizlere vatan yapan kahraman ecdadımızı, rahmetle, şükranla anıyorum. 30 Ağustos’ta kazandığımız “Başkomutanlık Meydan Savaşıyla” Batı karşısında 200 yıldan beri devam eden geri çekilme sona ermiş; milletimiz tekrar tarihin öznesi olduğunu bir kez daha ispat etmiştir. Ağustos ayı tarihimizde Zaferler ayı diye bilinir. 30 Ağustos Zaferi de bunun bir halkasını teşkil etmiş; Aziz Milletimiz kendisine biçilmek istenen esaret kefenini yırtıp atmış; tarihin çöp sepetine göndermiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı'ndan almamız gereken ders; 30 Ağustos ruhunu bugün de canlı tutmaktır. Nasıl ki, geçmişte ecdadımız birlik-beraberlik içinde, kadın-erkek, genç-yaşlı, Kürt-Türk demeden ülkemizin kurtuluşu için, istikbali için mücadele ettiyse; bugün de aynı ruhla, aynı heyecanla, aynı idealle çalışmaktır, gayret sarf etmektir. Vatan sevgisinin imandan olduğunu, vatanını en çok sevenin görevini en iyi yapan kişi olduğunu bilmektedir. Biz bir oldukça, beraber oldukça, yüreklerimiz aynı attıkça, geçmişte olduğu gibi kimse sırtımızı yere getiremeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramınızı tekrar kutluyor; başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere tüm komutanlarımızı, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnetle, rahmetle yad ediyorum.”

Konuşmaların ardından Vali Çiftçi ve eşi Azime Hanımefendi, davetlilerin masalarına giderek konuklarla tek tek ilgilendi.

Ardından Şanlı Zaferi’n 101. yıldönümü münasebetiyle hazırlanan pasta kesildi, havai fişek gösterileri yapıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.