ERZURUM Haber Girişi : 13 Kasım 2017 13:13

Vali Azizoğlu'ndan Tabyalar Yürüyüşü teşekkürü

Vali Azizoğlu'ndan Tabyalar Yürüyüşü teşekkürü
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 9 Kasım Tabyalar Platformu öncülüğünde bu yıl 5. gerçekleştirilen "Kahraman Ecdadımızın Anısına Tabyalara Yürüyoruz" çağrısının, Erzurum halkında güçlü bir yankı bulduğunu söyledi.
9 Kasım Tabyalar Platformu adına bir teşekkür mesajı yayınlayan Vali Azizoğlu, şunları kaydetti; "Yürüyüş Erzurum'a yakışır asil bir duruş ve vakarla gerçekleştirilmiştir. 9 Kasım günü Kahraman Erzurum Halkı Ayaz Paşa Camii Müezzini, okuduğu salayı bir kez daha duymuşçasına tabyalara akın etmiştir. Toplumun her kesiminden ve her yaş grubundan çocuğu, genci, yaşlısı, kadını ve erkeği ile Erzurum halkı, Aziziye Müdafaasında şehit düşen ve gazi olan kahraman ecdadını, 140 yıl sonra anmanın büyük heyecanını bir kez daha olayın vuku buluğu zaman ve mekânda yaşamıştır. Erzurum halkı böylece tarihine, milli ve manevi değerlerine sahip çıktığını geçen yıl olduğu gibi bu yılda tüm dünyaya göstermiştir.
Cumhuriyetimizi kuran ruhun bir kez daha tecelli ettiğini görmüş olmak tüm halkımızı olduğu gibi bizleri de çok heyecanlandırmıştır. Etkinliğin başta gençlerimiz olmak üzere, tüm Erzurum halkımız tarafından özel bir gün olarak, sahiplenilmesi şehrimiz adına bir kazanç olacaktır. Kardeşliğimizi pekiştiren ve Milli duygularımızı harekete geçiren bu etkinliğin, her yıl daha da güçlü bir katılımla sürdürülmesi temennisi ile "Kahraman Ecdadımızın Anısına Tabyalara Yürüyoruz" etkinliğini organize eden 9 Kasım Tabyalar Platformu Üyeleri başta olmak üzere, bu etkinliğe destek veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, konuyu ülke gündemine taşıyan basınımıza ve tarihi değerlerine böylesine samimi bir duyguyla sahip çıkan Erzurum halkına teşekkürlerimi sunarım." dedi.
Etiketler : vali erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.