GÜNDEM Haber Girişi : 15 Nisan 2015 00:11

Vali Altıparmak: Öğrencilere çevre bilinci aşılanmalı...

Vali Altıparmak: Öğrencilere çevre bilinci aşılanmalı...
Vali Dr. Ahmet Altıparmak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda okul bahçelerinde öğrencilerin çöp temizliği yapmasına itiraz eden bazı velilere tepki gösterdi.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda okul bahçelerinde öğrencilerin çöp temizliği yapmasına itiraz eden bazı velilere tepki gösterdi. Çocuklara çevre bilincinin aşılanması gerektiğini belirten Vali Altıparmak, "Öğrencinin iki kağıt toplamasını veli şikayet ediyorsa ona söyleyecek bir şeyimiz yok"dedi.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda çevre temizliği gündeme geldi. Orlan bölge Müdürlüğü tarafından İş-Kur desteği ile ağaç dikmek için istihdam edilecek kişilerin boş bırakılmamasını isteyen Vali Altıparmak, bu işçilerin boş zamanlarında çevre temizliği başta olmak üzere çeşitli işlerde de çalıştırılmasını istedi. Şehrin genelinde poşet kirliliğinin olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, okul bahçelerinde de aynı kirliliğin göze çarptığını söyledi. Öğrencilere çevre bilincinin aşılanması gerektiğini de belirten Altıparmak, "Öğrenciler çevre temizliği konusunda bilinçlenmesi için okul bahçelerinde poşet toplayacaklar. Bunu niye özellikle söylüyorum. Çünkü bazı velilerin "bizim çocuklara çöp toplatıyorlar" demelerinden dolayı. Çöp atarken iyi toplarken mi kötü. Okul bahçesinde iki tane kağıt toplamayı veli şikayet ediyorsa ona söyleyecek bir şeyimiz yok. O çocuğun eğitimi hakikaten sıkıntılı demektir"dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.