GÜNDEM Haber Girişi : 20 Mart 2014 20:04

Vali Altıparmak: Başlatanlar ve bitirenler daima hatırlanır

Vali Altıparmak: Başlatanlar ve bitirenler daima hatırlanır

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak 30 Mart 2014 tarihinde görev süresi dolacak ve tüzel kişiliği sona erecek olan İl Genel Meclisi’nin Başkan ve Üyeleri için veda yemeği düzenledi. Vali Altıparmak burada yaptığı konuşmada, “Burada yaşayan insanlara daha iyi, daha etkin, daha hızlı, daha ekonomik nasıl hizmet veririz, arayışlarının bir sonucu olarak İl Özel İdareleri kapatılarak Büyükşehir Belediye sınırları içerisine alındı”dedi.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak 30 Mart 2014 tarihinde görev süresi dolacak ve tüzel kişiliği sona erecek olan İl Genel Meclisi’nin Başkan ve Üyeleri ile İl Özel İdaresi’nin idareci ve mensuplarına bir veda yemeği verdi. 

Vali Yardımcıları Naci Aktaş, Ömer Hilmi Yamlı, Mustafa Gündoğan, Özel İdaresi Genel Sekreteri Ednan Yazıcı ve İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil’in de hazır bulunduğu yemekte bir konuşma yapan Vali Altıparmak burada bulunan meclis üyelerinin son olmaları itibariyle tarihe geçtiğini belirtti.

“Başlatanlar ve bitirenler daima hatırlanır”diye konuşan Vali Altıparmak: “Burada yaşayan insanlara daha iyi, daha etkin, daha hızlı, daha ekonomik nasıl hizmet veririz, arayışlarının bir sonucu olarak İl Özel İdareleri kapatılarak Büyükşehir Belediye sınırları içerisine alındı. Bunun arkasında da büyük bir samimiyet, büyük bir arayış, büyük hizmet aşkı var. Bunu da görmemek mümkün değil. Her kuruluşun oluşturulması, yeni bir sistemin oturması, kurumsal bir kimlik kazanması, alanı tanıması, bütçeyi makul mantıklı kullanması kolay değil. Ama inşallah Özel İdareden belediyeye aktarılacak arkadaşların bilgi birikimi, tecrübesi, İl Genel Meclisinden belediye meclisine geçecek arkadaşlarımızın aktaracağı birikimin önemli olduğunu düşünüyorum. Alan çok geniş, Özel İdarenin hizmet sınırlarını hayal bile demezsiniz. Kimi köyde sulama ister, kimi boru ister, çimento ister. Belediye deki arkadaşlarda sabırla, tebessümle onların taleplerini karşılayacaklarına inanıyorum” dedi.

Programda söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ednan Yazıcı ise, başlangıç ve son olmanın her zaman ayrıcalık olduğunu belirtti. YSE, Toprak Su, Köy Hizmetleri ve Özel İdare adıyla 101 yıllık kuruluş olarak mahalli idareler alanında önemli hizmetlerin sunulduğunu ifade eden Yazıcı 6360 sayılı Büyükşehir Belediye Yasası’nın dönüm noktası olduğunu söyledi.

Son Genel Sekreter olmanın burukluğunu yaşadığını da sözlerine ekleyen Genel Sekreter Ednan yazıcı “Kentimize köyümüze hizmet ettik, bundan dolayı da çok mutluyum”dedi

Daha sonra konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil ‘Hizmetleri daha iyi nasıl yaparız’onun düşüncesi içerisinde olduk. Her şeyin başlangıcının olduğu gibi bir de sonu var. Bugün onu yaşıyoruz. Tek gayemiz, bütün vatandaşlarımıza çalışmalarımızı en iyi şekilde yansıtmaktı” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Altıparmak tarafından İl Genel Meclisi Üyelerine teşekkür belgesi verildi.