GÜNCEL Haber Girişi : 07 Mayıs 2014 09:51

Vakıflar Haftası KUTLANIYOR

Vakıflar Haftası KUTLANIYOR

Her sene farklı bir tema ile kutlanan Vakıf Haftası bu yıl "Vakıf ve İktisat" temasıyla kutlanmaya başlandı. Hafta dolayısıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğü başkanlığında bir heyet Vali Altıparmak’ı makamında ziyaret etti. 

Kutlama programı çerçevesinde sabah ilk olarak Havuzbaşındaki Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan tarafından haftanın önemine binaen bir konuşma yapıldı. Buradaki programın ardından Erzurum Lisesi Konferans Salonunda kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Vakıflar Haftası dolayısıyla Vali Altıparmak’a ziyarette bulunan Vakıflar Bölge Müdürlüğü heyeti hafta dolayısıyla yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. 10 Mayıs 2014 gününe kadar devam edecek olan Vakıflar Haftası kapsamında çeşitli etkinliklere yer verileceğini belirten Bölge Müdürü Kenan Ungan Salı günü Abdurrahmangazi Vakfı tarafından ‘Vakıf ve İktisat’konulu bir konferans verileceğini, Çarşamba günü yine aynı vakıf tarafından bal ve şerbet ikramında bulunulacağını, Perşembe günü Mevlit ve Hatim okutulacağını, Cuma günü ise Güneş Camii Vakfı tarafından ‘Osmanlı ve Türkiye’de Vakıflar ve Sosyal Ekonomik hayattaki Yeri’ konulu bir konferans düzenleneceğini söyledi.

Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan, Müfettiş Cemalettin Özen ve Kültür Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Arif Karataş’ı kabul eden Vali Altıparmak ise yaptığı açıklamada; Türk kültüründe köklü bir yeri bulunan vakıf müessesesinin, sahip olduğumuz kültürel değerlerin korunarak, gelecek kuşaklara aktarılması görevinin yanı sıra, muhtaç olan yurttaşlarımıza yardım edilmesinin kurumsallaşması gibi önemli bir görevinin bulunduğunu söyledi.

Vali Altıparmak’a çiçek takdiminde bulunan Vakıflar Bölge Müdürlüğü heyeti daha sonra Valilikten ayrıldı.