EKONOMİ Haber Girişi : 08 Temmuz 2010 19:40

Uzundere İlçe Müftülüğü Hizmet Binası Törenle açıldı

Uzundere İlçe Müftülüğü Hizmet Binası Törenle açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Uzundere Şubesi tarafından yaptırılan İlçe Müftülük binası Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU’nun katılımlarıyla hizmete açıldı.

 
Açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU, Uzundere Kaymakamı Ferit GÖRÜKMEZ, Torutm Kaymakamı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Şevki AYDIN, , Erzurum İl müftüsü Yakup ARSLAN, Belediye Başkanları, İl Müftüleri, İlçe Müftüleri, Ömer Nasuhi Eğitim Merkezi Müdürü, Daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasından sonra Açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Kadir KOÇAK Sekiz ay gibi kısa bir zamanda tamamlanan binanın zemin katında Kur’an Kursu, birinci katında Müftülük hizmet dairesi, ikinci katında lojman ve üçüncü katında ise misafirhane olmak üzere toplam 730 m2 kapalı alana sahip  olduğunu dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

           

İlçe Kaymakamı Ferit GÖRÜKMEZ  konuşmasında bu kurumun iki kanadı dengede tutan bir kurum olduğu Bu manada Dinsiz İlim Kör İlimsiz din ise topaldır. Sözüyle Kur’an Kursu ve Din hizmetlerinin önemine dikkat çekerek İlçe Müftülük binasının açılışına teşriflerinden dolayı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU’na ve katılımcılara teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU ise yapmış olduğu konuşmada Uzundere halkına hitaben ; aranızda bulunmak bizim için aşk, heyecan ve motivasyon demektir. Siz bukadar güzel işleri bu kadar kısa zamanda başarırsınızda biz sizin yanınınızda olmazmıyız

           
Diyanet İşleri Başkanlığı Cumhuriyetin çok temel bir kurumudur.  Biz dünyayı, ahireti, maddeyi, manayı hepsini dengede tutan bir kurum olmanın gayreti içindeyiz. Diyanet İşleri Başkanlığının kurulması, toplumu İslam dini konusunda doğru bilgiye ulaştırma, dinin hurafeler ve bidatlardan, farklı amaçlara alet edilmesinden kurtarılması ve İslam dininino kutsi, o ulvi derecesine, mertebesine, değerine uygun itibarın gösterilmesidir.  Onun için Diyanet İşleri Başkanlığı doğru bilgiyi üreten kurumdur. Doğru din hizmeti ve Doğru din eğitimi kurumudur.Toplumumuzun bütün değerlerini gözeten, dengede tutan bir kurumdur. Dinimizin ana kaynaklarının kuranın ve peygamber efendimizin sünnetinin bize gösterdiği bilgi ışığında insanlara dinimizi anlatıyoruz. Kur’an-ı Kerim son ilahi kelam, Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)  son peygamber, İslam Dini Allah katında yegane hak dindir. Böyle oluncada bu dinin kıyamete kadar var olması, iyi anlaşılmasına bağlıdır. Din hizmetkarlarının elinden din hizmetinin sunulmasına bağlıdır. Bizim görevimizde hademei hayrat olarak İslam’ın doğru, aydınlık bilgisini insanlara aktarmaktır. Bunu yapabildiğimiz sürece toplumun birlik ve huzuruna destek olmuş oluruz.
 

Değerli Uzundereliler  Nerede din hizmeti, din eğitimi sağlıklı yürüyorsa çocuklarımız zamanında ve doğru şekilde kuranı öğreniyor, temel dini bilgileri öğreniyorsa emin olun o bölgede, o coğrafyada, o mahallede huzur, birlik ve beraberlik vardır. Çünkü din aynı zamanda barış içinde bir arada yaşamamız demektir. Asırlardır bu günlere birlik ve beraberlik içinde böyle geldik. Akşam olunca televizyonları açıyoruz dünyayı adeta bir kan gölü gibi   seyrediyoruz. Adeta dünya bir kaos ortamını yaşıyor. Dünyanın bir çok yerinde kaos var, göz yaşı var, acı var. Aynı tastan çorba içmiş, aynı kıbleye yönelen insanlar birbirini öldürüyor. Birbirinin evini yakıyor, yıkıyor. Ayrılık ateşi bir yere düştümü onun çaresi yoktur. Orayı yakıp kavurur. Allah bizi bu sıkıntılardan ayrılık ve gayrlılıklardan korusun! Allah en büyük sermayemiz olan insan sevgisini, kardeşlik duygusunu aramızdan eksik etmesin! Biz doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle bu günlere böyle birlik ve beraberlik içinde geldik.

Bu itibarla kuranı öğrenildikçe din hizmetini iyi sunabildiğimiz sürece toplumda huzurun, barışın, birliğin ve dirliğin arttığını görüyoruz.

        

İşte Müftülük binalarımız sadece bu amaca hizmet ediyor. Bu gayeye matuf olarak inşa ediliyor. Yoksa biz binanın taşına toprağına tuğlasına meraklı değiliz. Biz çadırdada olsa bu hizmeti vermek isteriz. Bu binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim.
 
Konuşmalar ve Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezi Müdürü Zeki KOÇAK’ın yaptığı duanın ardından Diyanet İşleri Başktanı Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU, İlçe Kaymakamı Ferit GÖRÜKMEZ, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Şevki AYDIN,  İl Müftüsü Yakup ARSLAN, Tortum Kaymakamı Fatih ÜRKMEZER, Belediye Başkanı M.Halis ÖZSOY ve İlçe Müftüsü Kadir KOÇAK  birlikte kordeleyi keserek Müftülük Sitesini hizmete açtılar.