Uyuşturucu terör kadar tehlikeli!

Binlerce ailenin ocağını söndüren binlerce gencimizi de mahveden uyuşturucu belası için radikal adınlar atılıyor…

Terörle mücadelede nasıl ki, son terörist de bitene kadar amansız bir mücadele veriliyorsa… Hükümet, uyuşturucu için de aynı kararlıkta… İşte bu çerçevede Erzurum polisi de uyuşturucu satıcılarına göz açtırmamaya çalışıyor, ama buna rağmen ne yazık ki şehrimizde hala uyuşturucu haplar bir şekilde gençlere ulaştırılıyor. Bu sebeple vatandaş Emniyet Müdürü Levent Tuncel’den özel hassasiyet bekliyor.

Bütün insanlığın müşterek sorunu olan uyuşturucu artık pek çok ulus için en öncelikli meselelerin başında geliyor hatta birçok ülke konuyu ulusal güvenlik maddeleri arasında sayıyor.

Aslında olması gereken de tam olarak bu…

Çünkü uyuşturucu, yalnızca kullanan kişinin hayatını mahvetmekle sınırlı kalmıyor, ailelerin ocağını söndürüyor ve sağlıksız ya da arızalı nesillerin yetişmesine yol açıyor.

Uyuşturucu, ülkemiz özelinde öncelikle terör örgütlerinin en büyük finans kaynakları arasında gelmekle beraber küresel ölçekte de suç örgütlerinin geçim kapısı!

Afganistan gibi artık şirazesinden çıkmış ülkeler açısından da uyuşturucu adeta bir ihraç ürünü!

Hal böyle olunca ülkelerin uyuşturucuyla mücadelesi gittikçe daha güçleşiyor ve ağır maliyetler doğuruyor.

Neyse ki buna rağmen aralarında Türkiye’nin de olduğu onlarca ülke meseleye maliyet hesabı noktasından bakmıyor ve var gücüyle bu alanda mücadele ediyor.

Her yıl binlerce tonu bulan uyuşturucu yalnızca Türkiye topraklarında yakalanıyor, çeteler çökertiliyor, binlerce yeni gencin daha zehirlenmesinin önüne geçiliyor.

Daha dün Hakkari Yüksekova’da sık aralıklarla olduğu gibi yine yüklü miktarda (350 kilo eroin) yakalandı. Erzurum narkotik polisi ise, yaptığı bir kontrol sırasında bir kadının üzerinde üç kiloyu aşkın eroin buldu.

Malumunuz; Erzurum polisi bundan birkaç yıl önce, ülke tarihinin en yüklü miktardaki uyuşturucusunu yakalamayı başarmış ve suç baronlarını adalete teslim etmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her fırsatta uyuşturucu ve uyuşturucu tüccarlarına karşı amansız bir mücadele verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi.

Buradan hareketle yüksek bir ihtimaldir ki, bu yıl uyuşturucu suçlarıyla yeni düzenlemeler yapılacak ve bu alanda faaliyet gösterenlere karşı daha zecri önlemler alınacak.

Erzurum Emniyet Müdürü Levent Tuncel, geçen hafta sonu yaptığı “geçen yılın değerlendirmesi” toplantısında, uyuşturucuyla mücadeleye özel vurgu yaptı.

Haklıydı…

Zira muhafazakar ve milliyetçi olmasıyla nam salmış Erzurum’da, ne yazık ki uyuşturucu artık ciddi bir sorun haline geldi.

İlla da eroin, kokain ya da esrar özelinde düşünmeyin…

Günümüzde öyle uyuşturucu çeşitleri var ki, bunlar neredeyse internet ortamında leblebi gibi satılıyor ve gençler bu haplara nasılsa çok rahat ulaşıyor!

Kahvehanelerde, kafelerde, okul önlerinde, kuytu köşelerde ve sokakta uyuşturucu ihtivası yüksek ve yasal olarak uyuşturucu kabul edilen haplar, (sırf gençler bağımlı hale gelsin diye) tabiri caizse gofret parasına satılıyor!

Buradan hareketle Erzurum Emniyet Müdürü Levent Tuncel ve Erzurum polisinden özel ricamız, gençleri ileride daha zehirli uyuşturuculara hazırlamak için şimdilik bu hapları satan kişilere karşı daha kapsamlı ve caydırıcı çalışmalar yapmalarıdır.

Nasıl ki gidecek başka bir Türkiye yoksa gözden çıkarıp heba olmalarına seyirci kalacağımız başka gençliğimiz de yok.

Bereket, ülkeyi yönetenler de bu minval üzere hareket ediyor ve uyuşturucu illetinin her türüne karşı sahada mücadele veriyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.